Belçika Hollanda'da hapishane kiraladı

Güncelleme Tarihi:

Belçika Hollandada hapishane kiraladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 00:00

Belçika boş cezaevi bulamayınca müthiş bir çare buldu. Komşusu Hollanda'da hapishane kiralayan Belçika, ilk aşamada 500 mahkumu bu ülkedeki cezaevine yerleştirecek.

Hollanda'da boş durumdaki cezaevlerine Belçikalı mahkumların yerleştirilmesi konusunda iki ülke arasında anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Cezaevleri ve mülteciler politikasından sorumlu Devlet Bakanı Nebahat Albayrak, parlamentoda yaptığı açıklamada, Belçikalı mahkumların hangi koşullar altında Hollanda'da tutulacağına ilişkin olarak Belçika Adalet Bakanı Stefaan De Clerck ile prensip anlaşmasına vardıklarını, anlaşmanın her iki ülkenin bakanlar kurulunda değerlendirilmesinin ardından yürürlüğe konulacağını söyledi.

Albayrak'ın verdiği bilgiye göre, ilk aşamada Tilburg'daki cezaevine 500 Belçikalı mahkum yerleştirilecek. Belçikalı mahkumlar, Hollanda'daki mahkumiyetleri boyunca Belçika yasa ve adli kurallarına tabi olacak.

Anlaşma üç yıl geçerli olacak ve Belçika hükümeti Hollanda;ya yılda 30 milyon Avro ödeyecek. Üç yılın sonunda anlaşma bir yıl daha uzatılabilecek.

Albayrak, iki ülke arasında varılan anlaşmayı ve bu alanda yapılan ortak çalışmayı "örnek bir işbirliği" olarak nitelendirdi ve bu anlaşmanın, çoğu ülkeye örnek oluşturabileceğini söyledi.

Bakan Albayrak, bir süre önce, hücre fazlalığı dolayısıyla Hollanda;da bu yıl içinde 8 cezaevinin kapatılacağını bazı cezaevlerine de Belçikalı mahkumların yerleştirilebileceğini açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!