Belçika Adalet Bakanı, Fehriye yüzünden seçimi kaybedecek

Güncelleme Tarihi:

Belçika Adalet Bakanı, Fehriye yüzünden seçimi kaybedecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2006 00:00

Belçika makamlarının elinden kaçan Fehriye Erdal, Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Laurette Onkelinx’in başına bela oldu. Bir kamuoyu yoklaması, "Türk Mahallesi"nden adaylığını koyan Bakan Onkelinx’in 3 Ekim’deki seçimi kaybedeceğini ortaya koydu.

Belçika’daki Türkler tarafından yakından tanınan ve sevilen Adalet Bakanı Laurette Onkelinx, 3 Ekim’de yapılacak yerel seçimlerde, Brüksel’in "Türk Mahallesi" olarak bilinen Schaeerbek’ten adaylığını koyma kararı almıştı. Onkelinx, Sosyalistlerin liste başı olarak bu seçimlere katılacak.

Ancak dün seçimlerle ilgili bir anket yayınlayan La Derniere Heure Gazetesi, Onkelinx’in ancak yüzde 18 oy alabileceğini ve rakibi Liberal Partili Bernard Clerfayt’ın yüzde 44 oyla seçimi kazanacağını belirtti. Gazete, Onkelinx’in uğradığı bu büyük oy kaybını, Fehriye Erdal’ın kaçışına ve Schaerbeek’te yaşayan Türklerin bu olay nedeniyle Onkelinx’i cezalandırmak isteğine bağladı.

’GARİP’ BİR KAÇIŞ

Öte yandan Fransız Le Monde Gazetesi, dün Fehriye Erdal’ın kaçışını "garip" olarak nitelendirdi ve bu kaçışın Belçika makamlarınca düzenlediğinin düşünüldüğünü yazdı. "Belçika’da bir teröristin garip kaçışı" başlığını kullanan Le Monde, "Yabancı servisler, bir Belçika otoritesinin bu kaçışı düzenlediğini düşünüyorlar. Böylece Belçika iade sorununu kesip attı. Çünkü hükümet, Ankara’nın ilk iki talebini Türkiye’de hálá idam cezasının bulunduğu için kolayca reddedebildi, ancak bir süre önce, idam cezasının kaldırılmasından sonra yapılan üçüncü talep, büyük bir mahcubiyet yaratabilirdi" yorumunu yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!