Bayırbucak Türkmenleri de vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Bayırbucak Türkmenleri de vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 21:24

RUSYA’nın Suriye’deki hava operasyonlarında Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarını hedef aldığı iddiaları artarken, operasyonlardan Suriyeli Türkmenlerin de vurulduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Rusya’nın önceki gece geç saatlerde düzenlediği hava operasyonlarında Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı Türkmendağı’nın da hedef olduğunu söyledi. Türkiye kamuoyu, Bayırbucak Türkmenlerini Adana ve Hatay’da MİT’e ait TIR’ların durdurulması olayından biliyor. Davası devam eden MİT TIR’larının Bayırbucak Türkmenlerine silah taşıdığı belirtilmişti.

9 BİNDEN FAZLA TÜRKMEN

Hürriyet’e konuşan Abdurrahman Mustafa, Rusya’nın hava operasyonlarında IŞİD’ten daha çok Türkiye’nin destek verdiği ÖSO unsurlarını vurduğu iddialarının doğru olduğunu belirtti. Mustafa şöyle devam etti: “Rusya’nın vurduğu Hama’nın güney, Humus’un kuzey kırsalındaki Telbise, Kanto ve Zefare’de 9 binden fazla Türkmen yaşıyor. IŞİD’den kaçıp buraya yerleştiler. Bölgede ÖSO’nun hakimiyeti var, IŞİD yok. Buralarda da çok ölü olduğu söyleniyor. Bölgedeki Türkmenlerin buraları terkedip Lübnan’a gitme planları yaptığını öğrendik. Türkmenleri nasıl kurtaracağız, şimdi bunu düşünüyoruz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!