Batkid olup San Francisco'yu kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Batkid olup San Franciscoyu kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 14:12

Simsiyah Batman kostümü içinde sokaklarda dolaşıp San Francisco şehrini düşmanlardan kurtaran bu minik çocuğun ismi Miles Scott.

Haberin Devamı

Simsiyah Batman kostümü içinde sokaklarda dolaşıp San Francisco şehrini düşmanlardan kurtaran bu minik çocuğun ismi Miles Scott.


Minik yaşına rağmen yıllardır lösemiye karşı büyük bir savaş veren Miles'ın hayali sonunda herçek oldu. Beş yaşındaki bu sevimli erkek çocuğu, sonunda hayal ettiği gibi bir süper kahraman oldu.

Miles Scott aslında Amerikan halkının bir süredir yakından tanıdığı bir isim. Beyaz Saray da dahil olmak üzere ülkede binlerce insanın dikkatini çeken ve sosyal medyanın sevilen ismi haline gelen bu ufaklık, 'Minik Batman' veya diğer adıyla 'Batkid' oldu.

Bundan üç yıl önce, daha 18 aylıkken lösemi teşhisi koyulan ve kemoterapi göre Miles'ın hayali, 'Bir Dilek Tut Derneği (Make A Wish Foundation) tarafından gerçeğe dönüştürüldü. Bunun için binlerce gönüllünün katılımıyla adeta bir film setine dönüştürülen şehirde, Batkid ve yanındaki Batman şehri suçlulardan kurtardı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürü Greg Suhr tarafından göreve çağrılan Batkid, önce Batman kılığındaki görev arkadaşıyla birlikte teleferik kabloları arasında sıkışmış bir genç kızı kurtardı, Riddler'ı banka soymaya çalıştığı sırada yakaladı ve San Francisco Giants maskotu olan Lou Seal'ı penguenin pençelerinden kurtardı. Aynı Batman'ın kullandığı gibi simsiyah Lamborghini marka arabaya bindi.

Batkid'in serüveni ülkede o kadar çok ilgi topladı ki, Beyaz Saray bile cesaret vermek için "Git getir onları" diye tweet attı. Başban Barack Obama ise "Aferin Miles, Gotham'ı kurtarma zamanı" diye seslendi.

Batkid ve arkadaşının mücadelesinin sonunda, organizasyona destek veren basın-yayın kuruluşları tarafından 'Katkid şehri kurtardı' manşetli özel baskı gazeteler bile dağıtıldı.

Organizasyonun sonunda San Francisco'daki Union Square'de kendisini destekleyen kalabalığın karşısına gelen Miles ve ailesi, organizasyona katılan herkese teşekkür etti.

Daha önce de bu tür organizasyonlara imza atan aynı dernek, bir seferinde yine ufak bir çocuğun Batman'ın yardımcısı Robin olmasını, bir başka seferinde ise yine bir ufaklığın gizli ajan olmasını sağlamıştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!