Batı'dan Bosna'ya hırsızlık suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Batıdan Bosnaya hırsızlık suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD'den sonra İngiltere de Bosna Hükümeti'ni yolsuzlukla suçladı. Saraybosna'yı ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı Robin Cook, Bosna Yönetimi'ni savaş sonrası ülkenin yeniden yapılanması için gönderilen 900 milyon dolar yardımı çarçur etmekle suçladı. Robin Cook'un ağır suçlaması Bosna Yönetimi üzerinde baskı yaratırken, yolsuzluk iddiası ülkede büyük tepki yarattı. Halk ve basın, yönetimden olayın üzerine gidilmesi ve adı yolsuzluğa karışan kişi ve şirketlerin derhal adının açıklanması için kampanya başlattı.

Bosna Devlet Başkanı Alija İzzetbegoviç, ‘‘Suçlamalar belgelenirse, hırsızlar hapse gider. Yok eğer bu konuyla ilgili olarak, Bosna'dan dünya kamuoyuna yanlış bilgi veren tesbit edilirse o da sınır dışı edilir'' dedi.

Bosna'da bulunan bazı yabancıların uzun zamandır ülke aleyhinde faaliyet gösterdikleri konusunda ellerinde belgeler bulunduğunu söyleyen İzzetbegoviç, konunun araştırılması için bir komisyon kurulmasını ve bu komisyonda uluslararası organizasyonların da yer almasını talep edeceğini belirtti. Geçen hafta Saraybosna'ya giden ABD Temsilcisi Richard Sklar da Bosna Hükümeti'ni yolsuzlukla suçlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!