Batı Trakya vekiline metropolitten ceza

Güncelleme Tarihi:

Batı Trakya vekiline metropolitten ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2006 00:00

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesindeki Gümülcine ve Maronya Metropolitliği, "Azınlığı Türk olarak tanımlayarak, Hıristiyanlara karşı düşmanca hareket ettiği" gerekçesiyle, iktidar partisi Yeni Demokrasi’nin (YDP) Rodop milletvekili İlhan Ahmet’e, kiliselerde düzenlenen resmi törenlere katılma yasağı getirdi.

Metropolit Damaskinos, bundan böyle Yunan devleti tarafından Rodop bölgesinde düzenlenen resmi törenlere, İlhan Ahmet’in davet edilmesi durumunda, Ortodoks din adamlarının törenlere katılmayacaklarını söyledi. Damaskinos "Üzüntüyle müşahade etmiş bulunuyoruz ki, genç azınlık milletvekili Hıristiyanlara karşı düşmanca hareket ediyor. Milletvekili İlhan Ahmet, Heybeliada Ruhban okulunun açılması ve Elen unsurunun İstanbul’dan kovulması konularına değineceğine, Lozan’ı ihlál ederek Müslüman azınlığa, Türk diyor. Oysa, Hıristiyanlara oranla daha iyi bir durumda bulunan azınlığın hiç bir sorunu bulunmamaktadır" diye konuştu.

Metropolit, "Kutsal kurallar Hıristiyanlara karşı düşmanca faaliyetlerde bulunanların kiliselere girmelerine izin vermemektedir. Bu nedenle milletvekili İlhan Ahmet’in kiliselerde düzenlenen resmi dini törenlere katılmaya hakkı yoktur" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!