Başkan Clinton'un emeklilik projeleri

Güncelleme Tarihi:

Başkan Clintonun emeklilik projeleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD başkanı Bill Clinton 10 Ocak 2001 günü ‘Pennsylvania Caddesi numara 1600’un yani Beyaz Saray'ın anahtarını kendinden sonra seçilecek olana teslim edecek. Yani, Bill Clinton daha 54 yaşında, ABD Cumhurbaşkanlığı'ndan ‘emekli’ olacak.

Yakın çevresi Clinton'un emeklilik fikrine ‘sinirlendiğini’ söyleyerek bu konudan bahsedilmemesini şiddetle tavsiye ediyormuş. Ve yine aynı kaynaklara göre, ‘entellektüel ilgi alanı geniş olan’ Başkan, muhtemelen, bir üniversitenin başına geçecekmiş. Tercihi, mezun olduğu Yale veya, kızı Chelsea'ye yakın olmak için Stanford Üniversitesi olabilirmiş.

Bu arada, Beyaz Saray'ın eski Genel Sekreteri Leon Panetta ‘Bizim patron politikadan uzun süre ayrı duramaz. İddiaya girerim bir iki seneye kalmaz bir yerlerden aday olur’ diyor. Ve, valiliğini yaptığı eski eyaleti Arkansas'ın başına tekrar geçebileceğini söylüyor.

Son iddia : Washington Post'un eski genel yayın müdürünün karısı, ünlü gazeteci Sally Quinn, Clinton'un bir televizyon programı sunacağını, bu yolla çok para kazanacağını iddia ediyor. Çapkın başkanın hakikaten çok paraya ihtiyacı olacak : Whitewater davası ve Paula Jones'un açtığı cinsel taciz davalarında ödemesi gereken tazminat neredeyse Bangladeş'in dış borcunu bile aştı!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!