Başbakanın posteri yok satıyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın posteri yok satıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2001 00:00


Haberin Devamı

Junichiro Koizumi, Japonya'nın yeni başbakanı. Hükümeti reyting rekoru kırıyor, posterleri sinema yıldızları gibi yok satıyor, kabine üyeleri talk-şovların en favori konukları, meclis tv'si ise en çok ilgi çeken programların başında geliyor. Koizumi, göreve geleli 5 hafta oldu. Seçim kampanyası sırasında vaat ettiği ekonomik reformları hayata geçirememiş, ekonomi dibe vurmuş olsa da Japonya yeni liderini çok sevdi. Çünkü o eski silik, asık suratlı liderlerden farklı.

Koizumi tıpkı Japonya'nın olmak istediği gibi çağdaş ama geleneklerine de sahip çıkan bir lider. Sumo karşılaşmalarında tıpkı diğer taraftarlar gibi, ayağa kalkıp bağırıyor, işte Japonya da zaten yeni başbakanın bu samimi halini seviyor.

Kamuoyu yoklamalarına göre Koizumi Hükümeti'nin reytingi % 85 ile 87'de seyrediyor. Son 50 yılın en güçlü kamuoyu desteği bu. Oysaki Koizumi'nin gaflarıyla ünlü selefi Yoshiro Mori'nin reytingi son dönemde % 8'e gerilemişti.

Beethoven hayranı lider zaman zaman reformları geciktirmekle suçlanıyor. Kouzimu, ‘Halk, ızgara yılan balığını beklerken, üç tas pilav yedi’ diye eleştiren muhalefete ‘Yemek pişirmek zaman alır’ cevabını yapıştırıyor.

Ekonomik kriz ve işsizliğe rağmen Japonlar, Koizumi'nin eleştirilmesine bile izin vermiyorlar. Geçtiğimiz günlerde bir TV programında başbakanı eleştirmeye kalkan siyaset profesörü Atsushi Kusano, 20-30 tehdit almış. Tehditlerden biri ise ‘Tren istasyonunda yürürken peronda, tren raylarına yaklaşma’ şeklindeymiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!