Başbakan Schröder'in kardeşi de işsiz

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Schröderin kardeşi de işsiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in anne bir, baba ayrı erkek kardeşi Lothar Vosseler'in üç yıldan beri işsiz olduğu ortaya çıktı.

Pazar günleri yayınlanan Bild am Sonntag gazetesindeki habere göre, Kuzey Almanya'daki Detmold kentinde yaşayan 55 yaşındaki Lothar Vosseler'in, bilgisayar programcısı olarak çalıştığı firma, üç yıl önce ekonomik kriz nedeniyle Lothar'ı işten çıkardı.

Kardeşi Gerhard Schröder, o tarihte Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı olmasına rağmen (!) bir iş bulamayan Lothar Vosseler, işsizlik parasıyla yaşamını sürdürmeye başladı. Geçtiğimiz yılın sonunda Gerhard Schröder'in partisi SPD ile seçimleri kazanıp Almanya başbakanı olması da Lothar'ın bir iş bulmasına katkıda bulunmadı.

Geçimine yardımcı olsun diye ayda 630 mark karşılığında sabahları evlere gazete dağıtan Lothar Vosseler, kardeşi Gerhard'ın çıkardığı yeni vergi yasasının da kurbanı oldu. 630 marklık az gelirli işleri de vergilendiren yeni yasa sonucu, Lothar'ın paket dağıtıcısı olarak çalıştığı firma da personel sayısını azalttı ve Lothar'ın işine son verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!