Baronun sonu

Güncelleme Tarihi:

Baronun sonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2008 00:00

Kolombiya’nın arananlar listesinin başında olan, en büyük kokain kartelinin liderinin, mermilerle delik deşik edilmiş cesedi bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından başına 5 milyon dolar ödül konulan Norte Valle karteli lideri, uyuşturucu baronu Wilber Varela’nın mermilerle delik deşik cesedi, Venezüella’nın Kolombiya sınırı yakınlarında bir başka cesetle birlikte bir kabinde bulundu.

Takma adı sabun

"Sabun" ve "Deterjan" takma adlarıyla da bilinen Varela’nın, Kolombiya’nın batı sahilleri boyunca uyuşturucu rotalarını koruyan ve rakiplerini engelleyen özel bir ordusu bulunuyordu. Cesetlerde yediden fazla mermi yarası sayıldı. Varela’nın, Norte Valle kartelinin kontrolü için rakibi Diego Montoya ile girdiği mücadelede bin kadar kişi öldü. Montoya da geçen sene yakalanmıştı.

Eskiden polisti

Eski polis olan Varela, 1980’lerde Kolombiya’daki Cali uyuşturucu karteli için çalışan tetikçiler grubunun üyesi olarak adını duyurmaya başlamıştı. Cali ve Medellin kartellerinin çökmesiyle güç kazanan Norte Valle, Kolombiya’dan dış ülkelere giden kokainin yüzde 60’ını kontrol ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!