Barış gözlemcileri sokak kadınlarıyla âlem yapmış

Güncelleme Tarihi:

Barış gözlemcileri sokak kadınlarıyla âlem yapmış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın Kosova’ya gönderdiği barış gözlemcilerinin insan hakları ihlalleri ve güvenlik sorunları ile ilgilenmek yerine otele kapanıp sokak kadınlarıyla âlem yaptığı ortaya çıktı.

İngiliz The Times gazetesi Kosova'daki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT barış gözlemcilerinin çatışmaları bir kenara bırakarak sokak kadınlarıyla eğlenceler düzenlediklerinin ortaya çıktığını yazdı.

Gazetenin haberine göre, Viyana'daki AGİT yetkilileri, Kosova'daki gözlemcilerin son derece kırılgan olan ateşkesi denetleyecekleri yerde 9 gün 9 gece kayakçıların kaldığı bir otele kapanarak fahişelerle gönül eğlendirdikleri şeklindeki haberlerle şok oldular. Bunun üzerine Kosova'ya yıldırım gibi bir ekip gönderen AGİT, fahişeleri apar topar Belgrad'a gönderdi.

Yapılan soruşturmada Brezovica'daki Narcis Oteli'nde gözlemcilere eğitim veren eski İtalyan askerlerinin de görevlerini kötüye kullanarak yaşanan skandala gözyumdukları ortaya çıktı.

AGİT gözlemcilerini eğlendiren fahişeler kendilerinin bir suçu olmadığını, Sırp başkentinden Kosova'ya bir süreden beri sayıları giderek artan Batılı gözlemcilerle iş yapmak amacıyla geldiklerini belirttiler. Sırp fahişeler otelden ayrıldıkları icin çok üzgün olduklarını, oysa İtalyanlarla iş yapmanın çok keyif verici olduğunu belirttiler.

Fahişelerden 23 yasındaki Dragana ‘Son gün büyük bir veda partisi yapmıştık. Belgrad’da kazanacağımızdan iki misli fazla aldık. Almanlar çok soğuktu. Amerikalıları yakından tanımak için fırsatımız olmadı. Niçin geri gönderiliyoruz. Burada kadına ihtiyacı olan çok erkek var' dedi.

Dragana'nın verdiği bilgilere göre AGİT gözlemcileri ile paralı seks ilişkisi son derece gizli bir şekilde örgütlenmiş. Otelin yedinci katından asansörle bowling salonuna geçen gözlemciler Sırp fahişelerle buluşarak önceden belirlenen boş bir odada birlikte oluyordu. Gözlemciler güvenlik kaygısıyla kendi odalarında buluşmuyorlardı.

Dragana anlattıklarının doğruluğunu kanıtlamak için iki göğsünde gözlemciler tarafından atılan imzaları da gösterdi.

Edinilen bilgilere göre AGİT gözlemcileri fahişelere saatine 150 mark (27.5 milyon) öderken bir İngiliz komutan ‘Bunları önlemek için elimden birşey gelmez. Çocuklar cumartesi geceleri biraz eğleniyordu’ dedi.

AGİT Avrupa'daki en uzun kayak pistinin eşiğinde kurulu Narcis Oteli'nde kalan 200 kadar gözlemci için 6 aylığına 1 milyon Amerikan doları (305 milyar) ödüyor. Otel Kosovalı güvenlik görevlileri tarafından AGİT gözlemcisi olmayanlara kapalı tutuluyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!