Barak koalisyonun genişletilmesini istedi

Güncelleme Tarihi:

Barak koalisyonun genişletilmesini istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 10:24

İsrail Savunma Bakanı, İşçi Partisi lideri Ehud Barak, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya koalisyon hükümetinin genişletilmesi önerisinde bulundu.

Yedioth Ahranot gazetesinin haberine göre, Barak, "mevcut koalisyonun herhangi bir siyasi adım atmaktan aciz olduğunu" ve "bu hükümetle karar almanın mümkün olmadığını" savundu.

Koalisyona Tzipi Livni liderliğindeki Kadima partisinin de katılarak bir ulusal cephe hükümeti kurulmasını isteyen Barak, özellikle son haftalardaki gelişmelerin daha etkin bir hükümet ihtiyacını ortaya koyduğunu söyledi.

Habere göre Barak, Netanyahu'ya, "Ancak siyasi ve cesur bir adım bu sıkıntıyı giderebilir. Bu da Kadima'nın hükümete dahil edilmesiyle mümkündür" dedi.

Bu arada, İsrail radyosuna konuşan Kadima partisinden parlamentonun Dışişleri ve Savunma Komisyonu Başkanı Tzahi Hanegbi, Barak'ın teklifini "cesur bir teklif" olarak gördüğünü ve olumlu karşıladığını söyledi.

"Önemli olanın İsrail'in yararına, güçlü bir koalisyon hükümetinin kurulması olduğunu" belirten Hanegbi, "67 savaşı öncesine göre çok daha tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. Arap ülkelerinin İsrail'i yok etme arzusunun doruğa çıktığı bir dönem yaşıyoruz" diye konuştu.

Hanegbi, hem Türkiye ile ilişkilerdeki duruma işaret etti, hem de ABD'nin İsrail'e yeterince arka çıkmadığı bir dönemden geçtiklerini ifade ederek, "Bütün bunlar bizi daha güçlü ve bir milli birlik hükümeti kurmaya zorunlu kılıyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!