Barajın atında kalan Kostov istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Barajın atında kalan Kostov istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2007 13:09

Bulgaristan'ı Avrupa Parlamentosu'nda temsil edecek 18 milletvekilini belirlemek için dün yapılan seçimde barajın altında kalarak başarısız olan Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar (DSB) partisinin Genel Başkanı İvan Kostov, görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyen  Kostov, seçimde alınan başarısız sonucun tüm sorumluluğunun kendine ait  olduğunu söyledi. Partisinin olağanüstü kurultayının 15 Eylül 2007  tarihinde toplanacağını ve yeni yönetimin seçileceğini açıklayan Kostov,  DSB'nin sağ siyasi görüşünü koruyacağını bildirdi.

Eski başbakanlardan İvan Kostov, Avrupa Parlamentosu milletvekilliği  seçimi için yaptığı propaganda kampanyası sırasında Türkiye ve Türk  aleyhtarı söylemler kullanmıştı. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine  karşı çıkan Kostov, Avrupa Parlamentosu'na milletvekili göndermeleri  durumunda Türkiye'nin üyeliğinin engellenmesi için çalışacaklarını  söylemişti.

Propaganda kampanyası döneminde, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin  oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'ni de (HÖH) ağır dille eleştiren  Kostov, seçimde beklediği ilgiyi görmedi. Kostov'un partisi, geçerli  oyların sadece yüzde 3'ünü alabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!