Banknotlarda yine kokain

Güncelleme Tarihi:

Banknotlarda yine kokain
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2007 09:58

İspanya ve İngiltere’nin ardından bu kez de İrlanda’da dolaşan paralar üzerinde kokain izi araştırması yapıldı.

İrlanda’da test edilen bütün banknotların üzerinde kokain izi çıktı.İspanya ve İngiltere’nin ardından bu kez de İrlanda’da dolaşan paralar üzerinde kokain izi araştırması yapıldı. Sonuçlar oldukça çarpıcı çıktı. Teste sokulan bütün paraların üzerinde uyuşturucuya rastlandı.

BBC’nin haberine göre, Dublin City University bilim adamları, en son adli tıp teknikleri ile yürüttükleri araştırmada ülke genelinden rastgele seçilen 45 banknotu test etti. Bütün banknotlarda az ya da çok kokain izine rastlayan bilim adamları, araştırmanın sonuçları karşısında “şok olduklarını” açıkladı.

Bazı banknotların doğrudan kokain kullanımı için kullanıldığı tespit edilirken, bazılarının da cepte ya da cüzdanda dolaylı olarak kokaine temas ettiği bildirildi. Uzmanlar, kokainin, para üzerindeki pamuk parçacıklar üzerinde takılı kaldığını, bu yüzden adli tıp incelemesi ile bulunabildiğini kaydetti.

DEĞERLİ BANKNOTLAR TERCİH EDİLİYOR

Araştırmanın bir başka ilginç boyutu da kokain kullanıcılarının “para ayrımı” yapması oldu. Uyuşturucu maddeyi doğrudan vücuda çekmek için kullanılan banknotların genellikle 20 ve 50’şer Euro’luk yani daha değerli banknotlar olduğu bildirildi.

Bir süre önce İspanya’da benzer bir araştırma yapılmış, orada da test edilen banknotların tamamına yakınında kokain izlerine rastlanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!