Bana Puti-Put'u bağlayın

Güncelleme Tarihi:

Bana Puti-Putu bağlayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2002 01:42

Amerikan Time Dergisi'ne göre ‘‘Rusya artık düşman değil’’ görüşünü benimseyen ABD Başkanı George Bush, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ‘‘Pootie-Poot’’ (telaffuzu Puti Put) lakabını taktı.

Putin ile ‘‘samimi dostluk’’ kurma isteğini Beyaz Saray'ı devraldığından bu yana her fırsatta vurgulayan Bush, Moskova ile yoğun pazarlıkların yapıldığı dönemde özel kalemine ‘‘Bana Puti Put'u bağlayın’’ diyerek direktif veriyordu. Bush ‘‘arkadaşım’’ dediği Putin'i, Teksas'taki çiftliğinde ağırlamıştı. George Bush'un 23 Mayıs'ta Moskova'ya yapacağı ziyaret öncesinde iki liderin silahsızlanma anlaşması imzalayacağı açıklanmıştı.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice, ‘‘Bush ile Putin'in ve Rusya ile Batı'nın kurduğu ilişkileri görmek hayal bile edilemeyecek bir durumdu. Bu sadece soğuk savaş sonrasının değil, 300 yılın rüyası’’ dedi. Ancak Rice, Rusya ile yakın ilişkilerin bir limiti olduğunu da vurgulayarak, ‘‘Ruslar ile hala çözülmesi gereken bazı zor konular var’’ dedi.

Başkan Bush, gençliğinden beri çevresindeki insanlara lakap takmaktan büyük keyif alıyor. Kongre üyeleri ve gazeteciler, kendilerine başkan tarafından bir nik verilmesini onur olarak algılıyorlar.

TAKTIĞI lakapLAR

ABD'nin 43'üncü başkanı olması nedeniyle kendisine ‘43’ diyen George W.Bush, şimdiye kadar pek çok kişiye lakap taktı. İşte Bush'un nik babası olduğu bazı kişiler:

George Bush: ABD'nin 41'inci başkanı olan babasına ‘41’ diyor.

Dick Cheney: Kalp spazmı nedeniyle anjiyo olan Başkan Yardımcısını ‘Angie’ diye anıyor.

Ari Fleischer: Beyaz Saray Sözcüsü'nü ‘Kel Yahudi’ diye çağırıyor.

Barbara Mikulski: Demokrat Partili kadın senatöre kısa boyundan dolayı ‘Mini Me’ diyor.

Karl Rove: Siyasi danışmanı ise Bush'un gözünde ‘Dahi Çocuk’.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!