Bakan'ın faturaları İnternet'te

Güncelleme Tarihi:

Bakanın faturaları İnternette
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

HOLLANDA İçişleri Bakanı Bram Peper'ın, bakan sıfatıyla yaptığı harcamaların faturaları, bakanlığının internet safyasında yer almaya başladı.

Hollandalı bir gazeteci tarafından açılan dava üzerine, Alkmaar Mahkemesi, geçen ay, Bakan Peper'ın, bakan olarak yaptığı harcamaları kamuoyuna açıklamak zorunda olduğuna karar vermişti. Peper, bu karara üst mahkemede itiraz etmiş, ancak üst mahkeme de,bakanın harcamalarını, çok ayrıntıya girmeden açıklaması gerektiğini bildirmişti.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, çok kişisel ve hassasiyet içeren konular dışında, Peper'ın bakan sıfatıylayaptığı harcamaların genel bir dökümünün internet sayfasında yer alacağı bildirildi. Peper'in, bakanlık görevine gelmeden önce, Rotterdam belediye başkanlığı sırasında da, bazı kişisel harcamalarını belediyeye fatura ettirdiği yolunda iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialar, halen belediye tarafından oluşturulan özel bir komisyonca araştırılıyor.

Cezayir'de dinci katliamı

CEZAYİR'de aşırı dinciler yine katliam yaptı. Bir grup aşırı dinci yol keserek iki minibüs içindeki 15 kişiyi katletti 30 kişiye de yaraladı.

Katliam başkentin batısındaki Ain Defla bölgesinde karayolu üzerinde meydana geldi. Aşırı dinciler önceki gün iki minibüsteki yolculardan bazılarının boğazlarını keserek öldürdü. Hemis ve Miliana kasabaları arasındaki karayolunda kurulan pusuda ölenlerin arasında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtildi.

Cezayir'de son saldırılarla birlikte sivil uyum yasasının çıkarıldığı 13 Ocak tarihinden bu yana ölenlerin sayısı 230'u aştı.

Tiananmen'de garip intihar

ÇİN'in başkenti Pekin'de ünlü Tiananmen meydanında dün ‘garip’ bir canlı bomba intiharı yaşandı.

Çin'in Hubei bölgesinden başkente gelen Li Xiangshan adlı bir kişi, beraberinde getirdiği bombayı infilak ettirerek intihar etti. Olayda meydanda bulunan Güney Koreli bir turist de yaralandı. Polis intiharın üzerinden yarım saat bile geçmeden Li Xiangshan'ın akıl hastası olduğunu açıkladı. Polis açıklamasında, Li Xiangshan'ın daha önce de birkaç kez Çinli liderlerle görüşmek için başkente geldiği, Li'nin intihar amacında olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!