Bakan'dan dikkat çeken sözler: “Savunma bütçemiz, Real Madrid’in bütçesinden bile düşük”

Güncelleme Tarihi:

Bakandan dikkat çeken sözler: “Savunma bütçemiz, Real Madrid’in bütçesinden bile düşük”
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 13:34

Moldova Dışişleri Bakanı Mihail Popşoi, ülkelerinin savunma bütçesini İspanya’nın futbol devi Real Madrid’in bütçesiyle karşılaştırarak “Savunma bütçemiz, Real Madrid’in bütçesinden bile düşük” dedi.

Haberin Devamı

Moldova Dışişleri Bakanı Mihail Popşoi, Moskova ve New York merkezli RTVI televizyonuna ülkesinin savunma harcamalarına ilişkin açıklamada bulundu. Popşoi, ülkesinin 1 yıl içinde savunma harcamalarının arttığını ancak yine de yetersiz olduğunu söyledi.

Savunma bütçelerinin yetersiz olduğunu bazı örneklerle anlatan Popşoi, “Son 30 yılda askeri ihtiyaçlara GSYİH'nin yüzde 0.3'ü gibi çok küçük miktarlar ayrıldı. Yani neredeyse hiçbir şey ayrılmadı. Şimdiki artışta ‘sıfırdan’ yapılmış oldu. Bu yıl şu ana kadar yüzde 0,55 seviyesindeyiz” dedi.

Bu durumu İspanya’nın futbol devi Real Madrid’in bütçesiyle karşılaştıran Popşoi, “Bazen Avrupa’daki futbol kulüplerinin, örneğin Real Madrid’in bütçesine bakıyorum. Onların savunma hattı bizim ulusal orduya yatırımlarımızdan daha pahalı. Bu nedenle hala yatırım için yer var" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!