Babasının sevgilisini öldürtmek mi istedi

Güncelleme Tarihi:

Babasının sevgilisini öldürtmek mi istedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 00:00

İngiltere'nin tanınmış zenginlerinden Ramazan Güney’in oğlu olan Erkin Güney, babasının sevgilisini öldürtmek istediği gerekçesiyle yargılanıyor. Dava savcısı Gibson Grenfell, Erkin Güney’in ilk olarak, bu mezarlıkta çalışan Sabah Şahmuradi ile Diane Holliday’i öldürmesi için anlaştığını, ancak Şahmuradi’nin bir başka suçtan beklenmedik biçimde göz altına alınmasından sonra bu cinayet girişiminin sonuçsuz kaldığını belirtti.

Savcının açıklamalarına göre Şahmuradi, polisteki sorgusu sırasında Erkin Güney’in planlarından da söz etti. Bunun üzerine polis, Erkin Güney’in mezarlığında, Şahmuradi’den boşalan yere bir polis memurunu, kimliğini gizleyerek mezar kazıcı olarak işe soktu.

Polis, ’mezarcı’ tuzağı kurdu

Mezar kazıcı rolü yapan polis, Erkin Güney’e sokulup, Şahmuradi’nin kendisine, "Çözülmesi gereken bir problemden söz ettiğini ve bu konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu" söyledi. Kendisini "Zaf’ adıyla tanıtan polisile Güney, geçen mayıs ayında, Diane Holliday’in "ortadan kaldırılmasının" konuşulduğu bir telefon görüşmesi yaptı ve bu görüşme de polis tarafından kaydedildi. Kkayıtlarda’Zaf’, Güney’e cinayetin nasıl işlenmesini istediğini soruyor ve "Çiğne gitsin" yanıtı alıyor. ’Zaf’, sonra otomobili de yakabileceğini belirtince de Güney, "Hiç umurumda değil, yap yeter" diyor.

’Nefesi kesilsin istiyorum’
/images/100/0x0/55ea0b8ef018fbb8f866bcf1


Savcı, haziran ayında da yönettiğii Brookwood Mezarlığı’nda mezarcı kılığındaki polis ile buluşan Erkin Güney’in, "Holliday’in nefesinin kesilmesini istediğini" söylediğini belirtti. Güney’in Holliday ile babasının birlikteliklerinden doğan dokuz yaşındaki üvey kardeşi için de, "Kazada onun da ölüp ölmemesi benim için hiç fark etmez" dediği belirtildi. Zaf kod adlı polis memuru, daha sonra Güney’i telefonla aradı ve ikilinin daha önce aralarında anlaştığı şekilde, cinayeti işlendiği şeklindeki bilgiyi, şifreli biçimde, "boya kurudu" ifadesiyle verdi. Güney bu bilgiyi aldıktan sonra telefonu kapadı. Polis, bir kaç saat sonra da Güney’i, Brookwood Mezarlığı sınırları içindeki evinde göz altına aldı. Dava, tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Üvey anne Dodi el Fayed’in eski sevgilisi

74 yaşındaki Ramazan Güney, 2006 kasım ayında tatil için gittiği memleketi Kıbrıs’ta ölmüştü. Ramazan Güney’in 1980’lerde birlikte olduğu sevgilisi Diane Holliday, Prenses Diana ile ilişkisi sayesinde dünya gündemine gelen Dodi el Fayed ile de bir süre birlikte olmuştu. Hatta Holliday-El Fayed çiftinin iki çocuğu olduğu iddia ediliyor. Holliday, Güney’den de bugün dokuz yaşında olan bir çocuk sahibi. Oğul Erkin Güney’in, üvey kardeş için de kiralık katile, "Kazada da ölüp ölmemesi benim için hiç fark etmez" dediği belirtildi. Kardeşini temsil eden avukat Gönül Güney, ağabeyinin kurtulacağına inandığını söylerken, "Kadın babamın tüm servetinin peşinde" iddiasında bulundu.
/images/100/0x0/55ea0b8ef018fbb8f866bcf3


Deniz Şehitleri de orada

KKTC asıllı baba Ramazan Güney, İngiltere’de yaşayan Türkler’in yakından tanıdıkları bir kişiydi. Güney’e ait Brookwood Mezarlığı, içindeki Müslüman Mezarlığı ve Deniz Şehitliği’yle de İngiltere’deki Türkler tarafından gayet iyi biliniyor. Güney’in ölümünün ardından geride bıraktığı büyük servetin idaresi büyük ölçüde 44 yaşındaki oğlu Erkin Güney’e geçmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!