Azerbaycan KKTC ile dostluk grubu kurdu! ‘3 devlet tek millet’

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan KKTC ile dostluk grubu kurdu ‘3 devlet tek millet’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2024 07:00

Azerbaycan, KKTC ile parlamentolar arası dostluk grubu kurulmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Tarihi adım Azerbaycan Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilirken, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan lideri İlham Aliyev’e ve Meclis Başkanı Sabiha Gafarova’ya teşekkür etti. Lefkoşa’ya günübirlik ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise “Hayırlı olsun, 3 devlet tek milletiz” dedi.

KKTC Meclisi Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olmasının ardından geçen yıl Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan ile dostluk grubu kurmuştu. Türk devletleri ayağında ise ilk adım Azerbaycan Meclisi’nden geldi. Azerbaycan Meclisi KKTC ile milletvekillerinden oluşan dostluk grubu oluşturulmasına karar verdi.

TATAR’DAN TEŞEKKÜR

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşmek üzere New York’ta bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türk dünyası bizim ailemizdir, ‘Türk dünyasıyla ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz’ diyen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e, Milli Meclis Başkanı Sabiha Gafarova’ya ve tüm milletvekillerine çok teşekkür ediyorum” dedi. KKTC ile Türkiye arasındaki mali ilişkileri ele almak üzere Lefkoşa’ya günübirlik ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise “İki kardeş devletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Üç devlet tek millet diyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!