Ayasofya’da ayin için izne gerek yok

Güncelleme Tarihi:

Ayasofya’da ayin için izne gerek yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2010 00:00

17 Eylül cuma günü beraberinde 200 kişiyle İstanbul’a gelerek 557 yıl sonra ilk kez Ayasofya’da dini ayin yapmaya hazırlanan ABD’deki Demokrat Parti’nin New Hampshire eyaleti eski başkanı Yunan asıllı Kris Spiru, Hürriyet’e konuştu.

Haberin Devamı

Uluslararası Ayasofya Cemaati olarak otobüslerle İstanbul’a geleceklerini söyleyen Spiru, “İzin almaya gerek yok ki. Sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuda iki mektup yazıp kendisini bilgilendirdim. Yanıt vermedi” dedi. İzin verilmezse ayini dışarıda yapacaklarını belirten Spiru, “Bu yaptıklarınız provokasyon değil mi” sorusu üzerine “Dua etmek ne zaman provokasyon oluyor? Muhammed peygamber, Hristiyanların ibadetlerini yerine getirmelerinin engellenmemesini, saygı gösterilmesini istemişti. Bugüne gelince Başbakan Erdoğan da insan haklarına saygı gösteren bir lider” yanıtını verdi.

Fener Patrikhanesi: Haberimiz yok

Fener Patrikhanesi’nin Başsekreteri Elpidoforos Lambriniadis, ayinden haberdar olmadıklarını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Patrikhanenin Ayasofya’da güya dini ayin düzenleneceğine ilişkin hiçbir bilgisi yoktur. Dolayısıyla asılsız ve dayanaksız söylentiler sözkonusudur.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!