Avrupa’nın Türkiye’ye uzattığı el duruyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın Türkiye’ye uzattığı el duruyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 22:09

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı vesilesiyle kaleme aldığı yazıda ‘Avrupa’nın Türkiye’ye uzattığı el duruyor” diyerek Türkiye’den de Avrupa ve Avrupa’nın temel değerlerinden yana tavır görmek istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Alman ‘Bild am Sonntag’ pazar gazetesine makale yazan Juncker, 15 Temmuz gecesi saldırıya uğrayan TBMM binası, yaralı insan görüntülerinin hafızasından silinmediğini belirtti. Darbe girişiminin nasıl sonuçlanacağı daha bilinmezken AB Konsey Başkanı Tusk ve AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Mogherini ile Moğalistan’dan AB adına Türkiye’nin demokratik kurumlarına saldırıyı kınadıklarını kaydeden Juncker, Türkiye’nin AB ile yakınlaşmasını istediğini, bu nedenle vize kolaylığı ve Gümrük Birliği’nin derinleştirilmesi için her şeyin yapıldığını belirterek şöyle devam etti:

İDAM CEZASI UYARISI

“AB’ye girmek isteyen bir ülke, bir değerler birliğine üye olmak istiyor demektir. Welt gazetesi temsilcisi Deniz Yücel’de olduğu gibi aylarca bir iddianame olmadan gazetecilerin hücrede tutuklu kalması insan hakları, basın özgürlüğü ve hukuk devleti değerlerine sahip böyle bir birlikle hiçbir şekilde bağdaşmaz. Türkiye’nin idam cezasını getirmesi durumunda, Türkiye AB üyeliği kapısını nihai olarak kapatmış olur.”
Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çok açık bir diyalog sürdürdüğüne işaret eden Juncker, “Son olarak mayıs ayında yaptığımız görüşmede Cumhurbaşkanı’nın Avrupa’ya sırtını dönme yerine Avrupa’nın yakınlığını aradığını gördüm. Enerji, güvenlik ve terörle mücadele konularında işbirliğini adım adım derinleştirme konusunda görüş birliğine vardık... Darbe girişiminden bir yıl sonra Avrupa’nın uzattığı el duruyor. Ben de şimdi Türkiye’nin çok açık Avrupa’dan yana tavır göstermesini, Avrupa’nın temel değerlerine önemle kulak vermesini bekliyorum.” dedi.

BAKMADAN GEÇME!