Avrupalılar, fanatik siyasetçiyi takmıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupalılar, fanatik siyasetçiyi takmıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2001 00:00


Haberin Devamı

Başta Fransızlar olmak üzere sözde soykırım iddialarını kaşıyan Avrupalı siyasetçilerin aleyhte çabalarına karşın Türkiye, turizmin yükselen yıldızı konumuna geldi. Avrupa'nın Bild ve The Sunday Times gibi en büyük gazeteleri, Türkiye'nin tatil yörelerini öven yazılar yayınladılar. Fransa'dan soykırım tasarısına rağmen, 1 milyona yakın turist bekleniyor.

THE SUNDAY TIMES

Türkiye'de seçenek bol, ayrıca çok canayakınlar

İngiltere'nin haftalık pazar gazetelerinden The Sunday Times, turizm ekinde Türkiye'ye 3 sayfa yer ayırdı ve bu sezon 1 milyon İngiliz turistin ülkemize geleceğini yazdı. Gazete, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi ucuz ve seçeneği bol ülke olduğunu vurguladı.

The Sunday Times, ‘‘Bu yaz nereye gidelim’’ dizisinde Türkiye'ye geniş yer ayırdı. Türkiye'ye nasıl gidilebileceği, nerelerde tatil yapılabileceği ve en iyi otellerle plajlara yer verdi. Türkiye'de alışveriş, mutfak ve müzik konularında da ayrıntılı bilgileri, adresleri, telefon numaraları ve fiyatları yayınladı. Gazete, bu yıl İngiltere'den Türkiye'ye 1 milyona yakın İngilizin turistik amaçla Türkiye'ye gitme hazırlığı yaptığını, bunun şaşırtıcı olmadığını vurguladı. The Sunday Times, ‘‘Türkiye'de tatil, her zaman olduğu gibi ucuz ve seçeneği bol. Buna bir de cazip mutfağı ile dünyanın başka bir yerinde olmayan canayakınlığı eklerseniz, Türkiye'nin çekiciliğini anlamanız mümkün. Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili. Ancak, ince kumlu plajlar fazla değil. En iyi plajlar Ölüdeniz yakınlarındaki Hisarönü ve Ovacık, Patara, Dalyan ve Çavuşönü'nde’’ diye yazdı.

Gazete, Türk yemekleri hakkında da bilgi verirken, İngilizlere, şehirlerarası yolculukları sırasında verilen molalarda, otobüsten inerek mercimek çorbası, kuru fasulye ve pilav yemeleri halinde bunun tadına doyamayacaklarını kaydetti.

ALMAN BİLD GAZETESİ

Cennet, 3 saat ötenizde duruyor

Almanya'nın 4.5 milyon tirajlı gazetesi Bild, dünkü sayısında Türkiye'nin tatil için en ideal bölgelerini tanıttı. ‘‘Türkiye sahillerinde en güzel 7 tatil merkezi’’ başlığını taşıyan haberde, Fethiye, Marmaris, Kaş, Kemer, Antalya, Side ve Alanya'daki tatil olanakları anlatıldı.

Türkiye'nin bir tatil ülkesi olduğunun artık farkına varıldığını yazan Alman Bild Gazetesi, ince kumlu sahilleri, romantik körfezleri, uygun fiyatlı aile otelleri ve birçok spor olanağı sunmasının yanı sıra, Türkiye'nin uçakla sadece 3 saatlik mesafede bulunduğunu okurlarına duyurdu. Fethiye'yi ‘‘kumsal cenneti’’ olarak tanımlayan gazete, burada birçok güzel kafe ve restoranın ayrıca ‘‘cam gibi suyu olan‘‘ Ölüdeniz'in bulunduğunu belirtti. Marmaris'i özellikle yatçılara tavsiye eden gazete, Kaş'ın ise genelde gençler tarafından tercih edildiğini yazdı.

Bild gazetesi, Kemer'in doğa güzelliğinin etkileyici olduğunu ve Antalya'da olduğu gibi her türlü eğlence ve tatil imkanının bulunduğunu belirtti. 2500 yıllık geçmişe sahip olan Side'nin ise kuyumcu, diskotek ve barlarla dolu olduğuna işaret eden gazete, 15 kilometre uzunluğundaki sahilde sörf yapma olanağı olduğunu kaydetti. Gazete, Alanya'da tatil, eğlence ve spor olanaklarının yanı sıra tarihi birçok yer bulunduğunu ve buradaki sahilde Kleopatra'nın yıkandığını yazdı.

Ermeni tasarısı, Fransız turistin umurunda değil

Fransızlar, Ermeni yandaşı milletvekillerinin ‘‘Türk turizmini baltalama’’ girişimine ilgi göstermedi. Bu yıl Fransa'dan 1 milyon turist bekeleniyor.

FRANSA parlamentosunun sözde Ermeni Soykırımı'nı tanımasından sonra yaşanan ‘‘ekonomik gerginlik’’ Ermeni milletvekillerinin çabalarına rağmen turizme yayılmıyor. Türkiye'nin iptal ettiği ve bundan sonra yapacağı altyapı ve savunma sanayi ihalelerinden dışlanan Fransızların ‘‘Türkiye'de tatil yapmayın’’ çağrılarına hemen uyum sağlayacağını bekleyenler yanıldı. 2000 yılında 449 bin turist ile Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkeler arasında 5'inci sıraya yükselen Fransa'nın 2001 yılında bu rakamı en az 750 bine çıkarması bekleniyor. Geçen yıl yaklaşık 300 Fransız seyahat acentesi, bu amaca katkı sağlamak için İstanbul'da kongre yapmıştı. Kongredeki 2001 hedefi Türkiye'ye 1 milyon Fransız turist göndermek şeklinde belirlenmişti. Ayrıca Fransızların kültür turizmine yönelmesi sağlanacak ve bu yolla Türkiye'nin turist başına turizm geliri de hızla artırılacaktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!