Avrupa Konseyi’nden Ahmet Hakan’a saldırıya kınama

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Konseyi’nden Ahmet Hakan’a saldırıya kınama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 12:11

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıya Avrupa Konseyi sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Saldırıyı güçlü şekilde kınadığını ifade eden Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, “Türkiye’de gazetecilere yönelik tekrarlanan saldırılar ülkedeki ifade özgürlüğü üzerinde caydırıcı etkiye sahip” dedi.

Ahmet Hakan’ın bir süredir tehdit aldığına dikkat çeken Jagland, Türk yetkililere bu saldırıyı tam olarak soruşturma ve saldırganları adalet önüne çıkarma çağrısı yaptı.

Jagland, Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde gazetecileri saldırılara karşı koruma ve kışkırtıcılarının cezasız kalmasını önleme yükümlülüğünü hatırlattı.

AGİT DE KINADI: SALDIRI ELEŞTİREL GAZETECİLİĞE VE ÖZGÜR MEDYAYA

Ahmet Hakan’a yönelik saldırıya Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’ndan (AGİT) da kınama geldi. AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic, “Ahmet Hakan’ın saldırıya uğramasını güçlü şekilde kınıyor ve yetkililerin saldırganları ve saldırının arkasındakileri hızlı şekilde adalet önüne çıkarmak için elinden geleni yapmasını ısrarla tavsiye ediyorum” dedi.T

Haberin Devamı

ürkiye’deki medyaya yönelik endişe verici saldırı eğilimini tersine çevirmek için daha yapılması gereken çok şey olduğunun altını çizen Mijatoviç, “Saldırganlar, Ahmet Hakan’a yönelik bu saldırıyla ülkedeki eleştirel gazeteciliğe ve özgür medyaya da saldırdı” ifadelerini kullandı. Gazetecilere şiddetin kabul edilemez olduğunu ve hukukun tüm gücüyle karşılık verilmesi gerektiğini vurgulayan Mijatovic, “Yetkililerin eleştirel seslere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu göstereceğine güveniyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!