Avrupa’dan Ankara’ya iki kritik ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’dan Ankara’ya iki kritik ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 23:41

Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırında yaşanan tehlikeli gelişmeler ve IŞİD’in Musul’u ele geçirmesinin ardından AB’den iki önemli ziyaretçi Türkiye’ye geliyor.

Haberin Devamı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ve AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle, 2 günlüğüne Türkiye’ye gelerek kritik temaslarda bulunacak. Ankara’ya dün akşam gelen Rasmussen’in gündeminde NATO Zirvesi ve Musul, bugün gelecek olan Füle’nin gündeminde ise AB ile müzakerelerde açılmak istenen “yargı ve temel hakları” düzenleyen 23’üncü Fasıl’ın açılması var. Rasmussen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile bir araya gelecek. Önceden planlanan ve 4-5 Eylül’de yapılacak NATO Zirvesi öncesi Türkiye’ye gelen Rasmussen’in temaslarında Musul krizi de ele alınacak. Davutoğlu ve Rasmussen, bugün ortak bir de basın toplantısı düzenleyecek.

Yavaşlayan Türkiye ve AB arasındaki üyelik müzakerelerine hız kazandırmak için Türkiye’ye gelen AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Füle de Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı da ziyaret edecek. Füle, gezisinin ikinci gününde müzakerelerin 23’üncü Fasıl ile düzenlenen “Adalet ve temel haklar” başlığı için kurulan ortak komisyonun çalışmasına katılacak. Füle, üyelik sürecine katkı sunan sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!