Atom bombası gafı istifa getirdi

Güncelleme Tarihi:

Atom bombası gafı istifa getirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 00:00

Japonya Savunma Bakanı Fumio Kyuma, ABD’nin Hiroşima ve Nagasaki’ye atom bombası atmasını mazur gösteren sözler sarf etmesinin ardından gelen tepkiler üzerine istifa etti.

Kyuma gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sözlerimin sıkıntı yaratmasından dolayı çok üzgünüm" dedi ve Başbakan Şinzo Abe’nin istifasını kabul ettiğini söyledi. Abe, savunma bakanlığına Ulusal Güvenlik Danışmanı Bayan Yuriko Koike’yi atadığını açıkladı. Koike, ülkenin ilk kadın Savunma Bakanı oldu.

Nagasaki doğumlu olan ve mecliste Nagasaki temsilcisi olarak bulunan Kyuma, Cumartesi günü yaptığı bir konuşmada, ABD’nin attığı atom bombalarının büyük acılara sebep olduğunu, ancak bombalar atılmasaydı Japonya’nın savaşmaya devam edeceğini ve bunun sonunda kuzeydeki topraklarının büyük bir parçasını Sovyetler Birliği’ne kaptıracağını söylemiş, "Bu yüzden ABD’ye öfke duymuyorum" demişti. Sovyetler’in Mançurya’ya girdiği gün, Nagazaki’ye "Şişman adam" adı takılan atom bombası atılmış ve 70 bin kişi yaşamını yitirmişti. Hiroşima’ya atılan bomba da 140 bin kişinin ölümüne yol açmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!