Atina’nın iddialarına yanıt: ‘Utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor’

Güncelleme Tarihi:

Atina’nın iddialarına yanıt: ‘Utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2022 07:00

Çavuşoğlu, Atina’nın mültecilere kötü muamele iddialarına ‘Yunanistan gibi en haksız durumda bile haklı görünmeye çalışmak için gerçekten utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor’ dedi.

Haberin Devamı

Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün İstanbul’da Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin mültecilere kötü muamelede bulunduğuna dair iddiaları reddetti. Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis’in “Türkiye’nin 92 mülteciyi geri itti” iddiasının sorulması üzerine Çavuşoğlu, “Yunanistan gibi en haksız durumda bile haklı görünmeye çalışmak için gerçekten utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor” dedi.

 

‘FRONTEX SUÇ ORTAĞI’

Çavuşoğlu, “Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, basın ve BM Yüksek Mülteciler Yüksek Komiserliği, Yunanistan’ın mültecilere yönelik insanlık dışı muamelesini mercek altına aldı. Her ne kadar üye ülkeler bu insanlık dışı muameleye göz yumsa da vicdanlı parlamenterler sayesinde Avrupa Parlamentosu bu duruma el koydu. Diğer taraftan, Frontex suç ortaklığı yapıyor” dedi.

 

Haberin Devamı

‘FRONTEX HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR’

İnsan Hakları Gözlemevi (HRW) Avrupa Medya Direktörü Andrew Stroehlein, dün Twitter’dan, Yunanistan’ın geri itmelerini ortaya koyan Yolsuzlukla Mücadele Ofisi (OLAF) raporuna değinerek “Yunanistan hâlâ insanları Türkiye’ye geri itiyor ve Frontex bu konuda hiçbir şey yapmamaya devam ediyor” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!