Assange'a bir misilleme daha

Güncelleme Tarihi:

Assangea bir misilleme daha
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2010 16:12

ABD'li magazin sitesi Gawker, Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın dört yıl önce 19 yaşındaki bir üniversite öğrencisine gönderdiği saplantılı aşk mektuplarını yayımladı.

Haberin Devamı

ANAVATANI, ASSANGE'I AKLADI

Gawker, Ä°sveç'te iki kadına cinsel tacizde bulunduÄŸu suçlamasıyla Ä°ngiltere'de tutuklanan ve dün mahkeme tarafından sonra kefaletle serbest bırakılan Assange'ın, 33 yaşındayken bir barda tanıştığı kıza attığı e-mailleri ele geçirdi. Â

Wikileaks internet sitesinin kurulmasından iki yıl önce yazılan e-maillerde, Assange'ın Nisan 2004'te Avustralya'nın Melbourne şehrindeki bir barda tanıştığı genç kızı saplantı haline getirdiği gözüküyor.

Gawker, ismi açıklanmayan ancak "Elizabeth" rumuzuyla verilen kızın o dönem üniversitede fizik ve matematik okuduğunu bildirdi. Siteye göre, genç kız, "kendisinden daha yaşlı olan Assange daha önce tanıştığı erkeklerden farklı olduğu için" 'Bay Sızıntı'ya yaklaştığını bildirdi.

"Assange'ın tuhaf ve kara sevdalı e-mailleri" başlıklı haberde, 'Bay Sızıntı'nın, Elizabeth'le barda tanışmasının ardından, genç kızın ailesiyle birlikte yaşadığı kasabaya giderek onu bulduğu ve çiftin bu buluşmalarında öpüştüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Genç kız Gawker'a yaptığı açıklamada, Assange'ın bu öpüşmenin ardından daha ileriye gitmeye çalışmadığını, her şeyin normal geliştiğini söyledi.

REDDEDÄ°LDÄ°
Habere göre, ikili birbirine e-mail adreslerini verdi ve kısa süre sonra Elizabeth, Assange'dan bir çıkma teklifi aldı. Elizabeth bu e-maile nasıl cevap verdiğini hatırlamadığını ama Assange'dan hoşlanmadığı için bu teklifi reddettiğini söyledi.

Elizabeth tarafından reddedilen Assange, genç kıza e-mailler göndermeye devam etti, ancak duygularına karşılık bulamadı.

Assange, hatta bir şekilde Elizabeth'in ev telefonuna da ulaştı ve genç kızı evinden aradı.

Bu duruma sinirlenen Elizabeth, Assange'dan artık onu aramamasını istedi. Bunun üzerine Assange da Elizabeth'e verdiği rahatsızlıktan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren son bir e-mail daha göndererek, genç kızın peşini bıraktı.

Elizabeth, Gawker'a, Assange'ın davranışlarından ötürü hiçbir zaman kendini tehdit altında hissetmediğini söyledi. Elizabeth, "Onun kötü biri olduğunu sanmıyorum. O sadece eğlenceli haylaz herifin teki" diye konuştu.

Haberin Devamı

GAWKER, HACKER SALDIRISINA UÄžRAMIÅžTI
Gawker’ın 1.3 milyon kullanıcısının şifreleri, geçtiğimiz hafta Wikileaks taraftarı hacker grup "Anonymous" tarafından gerçekleştirildiği düşünülen bir eylem sonucunda çalınıp internette yayımlanmıştı.

Bu olaydan önce Gawker’da Assange’ı ve Anonymous’ın kurucularının üyesi olduğu 4chan isimli forumu eleştiren yazılar çıkmıştı. Saldırının hemen ardından Gawker’ın Twitter hesapları da hack’lendi ve Wikileaks’i destekleyen mesajlar gönderildi.

"KARALAMA KAMPANYASI"
Gözaltına alındığı İngiltere'de kefaletle dün şartlı serbest bırakılan Assange, kaldığı malikanenin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, hakkındaki cinsel içerikli suçlamaların kendisini hedef alan bir karalama kampanyasının parçası olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ABD gizli diplomatik belgelerini açıklayan Wikileaks'in kurucusu Assange, "yeniden dümene geçtiğini",  bundan sonra belgelerin daha büyük hızla açıklanacağını belirtti.

Assange, teşkilatının dirençli ve "öldürücü saldırılara" karşı koyacak hazırlıkta olduğunu söyledi.

'Bay Sızıntı', ABD'nin komplosuyla karşı karşıya olup olmadığına ilişkin soruya  "çok agresif bir soruşturma olduğunu, bazı kişiler yüzünden pek çok kişinin itibarını kaybettiği, bazı kişilerinse çok konuşulan davaları takip ederek kariyer yaptığı" karşılığını verdi.

Hakkında suçlamada bulunan İsveç'in henüz kendisine ya da savunma avukatına kanıt sunmadığını söyleyen Assange, benzer bir şekilde, kendisi ve teşkilatına karşı gizli soruşturma yürüttüğü aşikar olan ABD'den de neler olduğuna dair en ufak bir görüş bildirilmediğini belirtti.

Haberin Devamı

İngiliz mahkemesi tarafından serbest bırakılan Assange, gazeteci ve emekli ordu mensubu Vaughan Smith'in Bungay kasabasındaki evinde kalıyor. Assange 11 Ocak 2011'deki duruşmaya kadar elektronik kelepçe ile yaşayacak ve sadece belli saatlerde evden dışarı çıkacak.

Assangea bir misilleme daha

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!