Askere Süperman gözü

Güncelleme Tarihi:

Askere Süperman gözü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

İngiliz bilimadamları askerlerin, çizgi roman kahramanı Süperman gibi duvar, ağaç, gibi katı maddelerin arkasını görmelerini sağlayacak yeni bir mini radar geliştirdi.

Sunday Times gazetesinin haberine göre, İngiliz Savunma Bakanlığı Araştırma Dairesi uzmanları tarafından birkaç yıldan beri gizli yürütülen proje sonunda meyvesini verdi. Habere göre, artık düşman askerlerinin sığınaklarda, çok sık ormanlık arazide, hatta bir odanın içinde gizlenmeleri mümkün olmayacak, kamuflajın hiçbir anlamı kalmayacak. Hatta arazilere gömülen mayınlar bile yeni sistem tarafından kolaylıkla belirlenebilecek.

Süperman'ın x-ışınlarıyla gören gözleri gibi önündeki katı maddeleri delip geçen görüş askerlerin miğferine takılacak minyatür video ekranıyla sağlanıyor. Sistem çok düşük frekanslı radyasyon kullanıyor ve bir metre kalınlığındaki katı cisimlerin içinden geçiyor. Ayrıca gece görüş cihazlarının etkili olmadığı yoğun sis ve dumanın ardını da görebiliyor. Yeni radar sistemi uçaklara monte edildiğinde cephedeki birliklerin silahların ve mayınları yerleri kolaylıkla belirlenebiliyor. Yeni radar sistemi gece görüş cihazlarıyla birlikte kullanıldığında gece-gündüz hiçbir şey gizli kalmıyor ve herşey apaçık görülüyor.

Yeni sistemin sadece bir sakıncası var. O da hemen herşeyi gördüğü için görüntüler üstü üste binebiliyor ve karışıklık yaratıyor. Ancak bu durumun yeni bir filtre sistemi ve kompüter yardımıyla ortadan kaldırılacağı belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!