AÅŸk tarifi

Güncelleme Tarihi:

AÅŸk tarifi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 21, 2007 00:00

Haberin Devamı

GeçtiÄŸimiz  temmuz ayında,  ülkemizde de eylül ayı başında gösterime giren "No Reservations" ( AÅŸk Tarifi ) filminin junketi (medya  tanıtımı) yapıldı.  Genelde uluslararası basın filmlerin yönetmenleri ve oyuncuları ile 5 yıldızlı otellerde söyleÅŸilerini yapar. Ama "AÅŸk Tarifi"Âyemek ve aşçılıkla ilgili bir romantik komedi olduÄŸu için  dağıtımcı  ÅŸirket Warner Bros  dahiyane bir  buluÅŸla tanıtımı Roma'daki ünlü aşçı okulu "Gambero Rosso",  Gusto Akademis'inde  düzenledi.  Türkiye'den sadece "Hürriyet" in katıldığı tanıtımda  sırası ile  "AÅŸk Tarifi'nin  kadın oyuncusu Catherine Zeta-Jones, erkek oyuncusu Aaron Eckhart ve Avustralyalı yönetmen  Scott Hicks ile röportajlar yapıldı. Bu röportajlar, akademinin tam donanımlı  profesyonel  mutfaklarında  gerçekleÅŸti. Çok hoÅŸ anlar yaÅŸandı.

Haberin Devamı

Ä°ÅŸte Reha Erus'un 'aÅŸk tarifi'

Ama en güzeli Junkete  katılan medya mensuplarına da aşçılık dersleri verilmesiydi..  12 ÅŸer  kiÅŸilik derslerde öğretim üyesi Ä°sviçre'lı baÅŸ aşçı  ÅŸef Patrick öncelikle bizlere sebzeli Fettucine (eriÅŸte)yi hazırlattı.  Önce hamuru açtık ve  ince uzun ÅŸeritler halinde  kestik. DiÄŸer yanda da biber, patlıcan kabağı ayrı piÅŸirdik. Sonuçta da  ortaya  üzerine zeytinyağı  dökülmüş, parmesan peyniri serpilmiÅŸ Fettucine'mizi afiyetle bir birimize yedirdik.Â

İkinci gün televizyon için röportajlar vardı. Bu kez  İtalyanların ünlü tiramisu tatlısını yaptık. Bu biraz daha zordu.  Çünkü yumurtanın akı ile şekeri on dakika boyunca bilek gücüyle çırpmak zorunda kaldık. Kedi dili bisküvisi ve tiramisunun "olmazsa olmazı" Mascarpone, yani yoğun kaymağı ile nefis bir tatlıyı ortaya çıkarttık. Şef  Patrick, oyuncular  Catherine Zeta-Jones  ve Aaron Eckhart'tan oluşan jüri, benim  yaptığım tiramisuyu,  İsveçli ve ve İskoç meslektaşlarımla birlikte ilk üç arasına koyup, birinciyi seçmeme nezaketi gösterdiler. Gambero Rosso'nun Gusto  Akademisi'nde iki yoğun gün geçirdik. Hem söyleşiler  hem de yemekler yaparak eğlendik.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!