Aşırı sağcılara karşı Türk-Yahudi hiphop’ı

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağcılara karşı Türk-Yahudi hiphop’ı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 00:00

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Türk hiphop’çı Kutlu Yurtseven, Esther Bejarano (85) ile birlikte Yahudi Soykırımını anma törenlerinin 65. yılında farklı bir müzik projesine imza attı.

Haberin Devamı

Türk ve Yahudi sanatçıları, yabancı düşmanlığına karşı birleştiren proje, Alman Ticaret Birliği Konfederasyonu’nun girişimiyle hayata geçirildi. 2007 yılında Kutlu Yurtseven’in Microphone Mafia grubuyla irtibata geçen konfederasyon, Yahudi öğretmenlerin okullarda öğrettiği şarkılardan bir rap albümü yapıp yapmayacağını sordu. Kutlu Yurtseven bunun üzerine Auschwitz Toplama Kampı’ndaki kız korosundan hayatta kalan tek kişi olan Esther Bejarano’yu aradı. Yahudi müzisyen, hiphop grubunun adını ilk duyduğunda, “Ne mafyası” diye tepki verdi. “Per La Vita” projesi işte böyle gergin başlayan bir telefon konuşması sonrasında hayata geçti. Kutlu Yurtseven ortağı Rosario Pennino, müzisyen Bejarano ailesinin üyeleriyle birlikte, soykırımı anlatan şarkılara imza attı.

Haberin Devamı

8 dilde şarkı söylediler

Auschwitz toplama kampının kızlar korosundan sağ kalan tek kişi olan Ester Bejarano (85) ile Microfone Mafia hiphop grubunun üyeleri şarkılarını Türkçe ve İbranice dahil 8 dilde söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!