Aşağı Saksonya’dan Türkçeye büyük destek

Güncelleme Tarihi:

Aşağı Saksonya’dan Türkçeye büyük destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 12:06

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi Yeşiller milletvekili Belit Onay’ın hazırladığı Türkçe derslerini güçlendirmeyi öngören tasarı, SPD ve Yeşillerin oylarıyla kabul edildi.

Haberin Devamı

MÜFREDATA göre ilkokullara sıkıştırılan Türkçe dersleri, tasarı yasalaşırsa bütün okullarda ders olarak okutulacak. Tasarıyı hazırlayan milletvekili Belit Onay, “İsteyen öğrencilerimiz lise bitirme sınavlarında (abitur) Türkçe dersini alabilecek. Bu durumda öğrencilerimiz daha iyi bir notla liseyi bitirme olanağına da kavuşmuş olacak” dedi. Hazırladığı tasarı hakkında Hürriyet’e bilgi veren Onay, şöyle dedi:

“Eyalet meclisi olarak önemli bir karara imza atmış olduk. Tasarı, anadili derslerinin güçlenmesini öngörüyor. Türkçe başta olmak üzere, göçmen kökenli ailelerin çocukları okullarımızda anadillerini daha iyi öğrenebilecek. Türkçe dersi, sınıf geçmeye etki edecek. Böylece dersler keyfilikten çıkıp, daha çok çocukların anadili derslerine girmelerini sağlayacak. Derslerin kalitesini artırıp, ikinci yabancı dil dersi olarak da verdirilecek.”

Haberin Devamı

Aşağı Saksonya’dan Türkçeye büyük destek

EĞİTİMCİLERDEN DESTEK
Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu Başkanı Seyhan Öztürk, “Getirilen değişiklikleri olumlu bir adım olarak nitelendiriyoruz. Elbette eyaletimizde Türkçe dersi verebilecek öğretmenleri yetiştiren eğitim fakültesinin açılmasını bekliyoruz. Çocuklarımız anadillerini mutlaka okullarda pedagojik formasyonu olan, uzman öğretmenlerden öğrenmeli. Anadili dersleri hiçbir sivil toplum kuruluşunun inisiyatifine bırakılmamalı. Eyalette 51 öğretmen Türkçe dersi veriyor, bu derslere 4379 öğrenci katılıyor. Umarım bundan sonra gerek öğretmen, gerekse de öğrenci sayısı hızla artacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!