Arife günü mezarlık ziyaretleri yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Arife günü mezarlık ziyaretleri yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 10:47

Almanya’da yaşayan Müslümanlar, arife gününde mezarlıklara giderek hayatını kaybeden yakınları için dua etti.

Haberin Devamı

İSLAM Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı cami derneklerinin üyeleri, her yıl geleneksel hale getirdikleri ziyaretleri bu yıl da sürdürdü. IGMG Köln Bölge Başkanı Selahattin Demirci öncülüğünde farklı camilerin din görevlileriyle bir araya gelen cami cemaati, Köln’ün Bocklemünd mezarlığında vefat eden Müslümanlar için Yasin-i Şerif ve dualar okudu.
IGMG’nin kurucularından Akgün Erbakan’ın kabrinde de dua edildi. Ziyarette ayrıca mezarlıkların bakımı da yapıldı. Köln’ün yanı sıra Aachen, Baesweiler, Neuwied, Siegen ve Troisdorf gibi kentlerde de arife gününde Müslümanlar kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

Arife günü mezarlık ziyaretleri yapıldı

Haberin Devamı

İKİNDİ NAMAZINDAN SONRA GİTTİLER

Nürnberg’de de DİTİB, Milli Görüş, Medina ve diğer Arap Müslüman kuruluşlarının birlikte düzenlediği program çerçevesinde arife günü ikindi namazının ardından Nürnberg Güney Mezarlığında bulunan Müslüman Mezarlığı ziyaret edildi. Muavin Konsolos Ünal Akçalıoğlu ile Din Hizmetleri Ataşe Temsilcisi Cevdet Akan da mezarlık ziyaretine katılırken, Kuran okunup, dualar edildi.
Duaların ardından mezarlıkta yakınları bulunanlar kabirleri ziyaret etti.
Fürth’de de Müslüman mezarlığı ziyaret edilip Kuran okundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!