Arap aşiretleri YPG’yle çatışıyor: Deyrizor’daki çatışmalar Menbiç’e sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Arap aşiretleri YPG’yle çatışıyor: Deyrizor’daki çatışmalar Menbiç’e sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 07:00

Suriye’nin Deyrizor kırsalında Arap aşiretleri ile ana unsurunu terör örgütü YGP/PKK’nın oluşturduğu SDG arasında, Deyrizor Askeri Konsey lideri Ahmed El Habil’in tutuklanması sonrası patlak veren çatışmalar Menbiç’e sıçradı.

Haberin Devamı

Arap aşiretler, Menbiç’in kuzeyinde YPG kontrolünde bulunan bazı bölgelerin ele geçirdiğini açıkladı. Aşiretler ile YPG/PKK arasında Deyrizor’un doğu ve güneydoğusunda Fırat Nehri kenarındaki bölgelerde aralıklarla çatışmaların sürdüğü belirtildi. Çatışmalarda 11 SDG üyesi, 20 aşiret mensubu ve 3 sivilin hayatını kaybettiği bildirilse de Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ölü sayısının 6’sı çocuk en az 54 olduğunu kaydetti. YPG, kontrolü altındaki bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

ABD’den yapılan açıklamada DEAŞ’a Karşı Uluslararası Koalisyon Güçleri Genel Komutanı Joel B. Vowell ve bazı yetkililerin, YPG ve Arap aşiretlerin lideriyle temasa geçtiği kaydedildi. Açıklamada tarafların, “şiddetin mümkün olan en kısa süre içerisinde azaltılmasının önemi konusunda hemfikir olduğu” belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!