Arafat gününde Filistin gerildi

Güncelleme Tarihi:

Arafat gününde Filistin gerildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 01:21

Mescidi Aksa’nın İsrail askerleri tarafından 30 Ekim’de bir günlüğüne kapatılmasının ardından tansiyonun yükseldiği Kudüs ve Batı Şeria’da can kayıplarına neden olan gerginlik devam ederken haziran ayında milli birlik hükümetini kuran Filistinli taraflar El Fetih ve Hamas arasında kriz yaşanıyor.

Haberin Devamı

Batı Şeria’da önceki gün iki ayrı saldırıda bir İsrailli asker ve 25 yaşındaki bir kadın, Filistinli eylemciler tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Dün ise El Halil kentindeki El-Arub Mülteci Kampı’nda İsrail askerleriyle Filistinli gençlerle arasında çatışmada bir Filistinli öldü. İsrail kabinesi krizi görüşmek için acil toplanırken Filistin Devlet Başkanı Abbas ise Hamas’ı ulusal birliğin sağlanmasına yönelik çabaları yok etmeye çalışmakla suçladı.

Gazze’de anma yok

Eski Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat’ın ölümünün 10’uncu yıldönümü nedeniyle Filistin yönetiminin Ramallah’taki merkezinde düzenlenen anma töreninde konuşan Mahmud Abbas, Gazze’de geçen cuma günü eşzamanlı gerçekleşen, El Fetih yetkililerinin hedef alındığı bombalı saldırılardan Hamas’ı sorumlu tuttu. Hamas Sözcüsü, Abbas’ın konuşmalarının yalanlarla dolu olduğunu söylerken güvenliğin sağlanamayacağı gerekçesiyle Gazze’deki Arafat anması ise iptal edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!