Apron jesti

Güncelleme Tarihi:

Apron jesti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2010 00:00

İki gün süren Brüksel çıkarmasının dönüşünde Türk heyetindeki 190 kadın Emine Erdoğan’ı Abelag Havalimanı’ndaki THY uçağının önünde alkışlarla karşıladı. Erdoğan bu jeste alkışla yanıt verdi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın iki gün süren Brüksel gezisinin dönüşü renkli görüntülere sahne oldu. Avrupa Birliği’nin kalbine çıkartma yapan 190 kadın, kendilerine öncülük eden Emine Erdoğan’ı, THY uçağının önünde alkışlarla karşıladı. Brüksel Abelag Havalimanı’na kızları Esra, Sümeyye ve torunlarıyla birlikte zırhlı bir araçta gelen Emine Erdoğan, kendisini bekleyen sürprize önce şaşırdı, ardından bu jeste yine alkışla karşılık verdi. Aralarında Ajda Pekkan’ın yanı sıra ünlü isimlerin de olduğu kadın grubunun Emine Erdoğan’ı beklerken verdiği görüntüler, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı karşılamak için sıraya giren partilileri hatırlattı. Erdoğan uçağa binmeden önce kendisini bekleyen heyete katılarak aile fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, heyette kendisine eşlik edenlere, Türk kadınını en güzel şekilde temsil ettikleri için teşekkür ederek, “Daha birlikte yapacak çok işimiz var” dedi.

Eleştiriler kızdırdı

Farklı kesimleri temsil eden kadın heyeti gezi sırasında kaynaştığı için dönüş yolculuğu gidişe oranla daha samimi bir atmosferde geçti. Kartvizitler alındı, ortak projeler için fikirler tartışıldı. Katılımcılardan bazıları “Türkiye’de bu geziyi eleştiren bazı yorumlar yapılıyormuş. Bizim bu çabamıza siyaset bulaştırmak anlamsız. Burada amaç Türkiye’nin AB sürecine katkı yapmaktı” dediler. Uçak Ankara’ya inerken kokpite geçen Devlet Bakanı Egemen Bağış, katılımcıların gündeme getirdiği öneriler üzerinden bir sayfalık bildiri metni hazırlandığını anons etti. Bildiride, “Bir ilk adım ve başlangıç olan bu girişimi zenginleştirmek ve sürdürülebilir hale getirmek için üye ülkelere ve diğer Avrupa kurumlarına planlı ziyaretler gerçekleştirilmesinin yararlı olacağına inanıyoruz” denildi.

Haberin Devamı

Elçilikte özel yemek

EMİNE Erdoğan onuruna Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Murat Ersavcı’nın eşi Zeynep Ersavcı tarafından verilen öğle yemeğinde sadece kadınlar vardı. Belçika Kraliyet Ailesi’nden Prenses Margaretha’nın da katıldığı yemekte davetli sayısı sınırlı tutuldu. Yemeğe Brüksel’e gelen 190 kişilik kadın heyetinden sadece Erdoğan’ın kızları, bakan eşleri, milletvekilleri ve Ajda Pekkan davet edildi. Türkiye Büyükelçiliği rezidansındaki yemekte Emine Erdoğan’a ilgi büyük oldu. Zeynep Ersavcı, Erdoğan onuruna bir konuşma yaptı. Baş masada Emine Erdoğan ve Belçika Kralı Albert’in yeğeni Prenses Margaretha’ya eşlik edenler arasında Belçika Senato Başkanı’nın eşi Jacqueline Rousseaux De Decker, eski Belçika Başbakanı Wilfred Martens’in eşi Miet Smet Martens, Belçika Parlamentosu’ndaki Türk asıllı senatör Fatma Pehlivan da vardı. Katılımcılar arasında dikkat çeken bazı diğer isimler şöyleydi: Avrupa Birliği’nde en önemli kadın kuruluşu olarak bilinen Femmes d’Europe’un Başkanı Marie-Anne Dage, Belçika’daki siyasi ve diplomatik çevrelerin nabzını tutan La Gazete Diplomatique dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Françoise Bouzin ve Dünya Kadın Liderler Derneği Başkan Yardımcısı Renee Richard.

Haberin Devamı

Avrupalıların yorumlarına sevindim

GEZİ boyunca Emine Erdoğan’a en dar katılımlı toplantılarda bile eşlik eden Ajda Pekkan, not defterini yanından hiç ayırmadı. Pekkan bu durumla ilgili şöyle dedi: “İlk defa böyle siyasi konuların tartışıldığı bir geziye katılıyorum. Avrupa Parlamentosu’ndaki panelde sayfalarca not tuttum. Hep Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde istenmediği yazılıp çiziliyor. Ama Emine Hanım’ın ardından söz alan Avrupalı parlamenterlerin olumlu ve ilgili yorumları beni çok mutlu etti. Bundan sonraki perspektifim açısından çok faydalı oldu bu gezi. Arada dönüp notlarıma bakacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!