Antalya’da Yılmaz-Simitis buluşması

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da Yılmaz-Simitis buluşması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Balkan ülkeleri devlet ve hükümet başkanlarının 12-13 Ekim'de Antalya'da yapacakları toplantı, Türk-Yunan zirvesine de sahne olacak.

Başbakan Mesut Yılmaz'la Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, geçen yıl yine Balkan zirvesi sırasında Girit'te yaptıkları ilk görüşmeden bir yıl sonra, bu kez Antalya'da bir araya gelecekler.

Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis'i zirveye davet eden Başbakan Yılmaz, zirve sırasında ikili bir görüşme yapmayı da teklif etti. Yılmaz'ın davet mektubunu önümüzdeki günlerde yanıtlayacak olan Simitis'in ikili görüşme talebini de kabul edeceği bildiriliyor.

Başbakan Yılmaz'la Simitis'in Antalya buluşması, gerek Türkiye'nin Avrupa birliğiyle ilişkileri, gerek Ege ve Kıbrıs sorunlarında önemli gelişmelerin ve müzakerelerin öncesine rastlaması bakımından önem taşıyor. İki liderin gündemindeki ilk sorunu Yunanistan'ın iki yıldır uyguladığı veto yüzünden kilitlenen Türkiye-AB ilişkileri oluşturacak. Görüşmede ayrıca Kıbrıs sorunuyla S-300 meselesinin de gündeme gelmesi bekleniyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!