Anoreksiya karşıtı afiş çok etkili, ama doğru mu

Güncelleme Tarihi:

Anoreksiya karşıtı afiş çok etkili, ama doğru mu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2007 00:00

İtalya’da anoreksiyaya (zayıflama hastalığı) karşı başlatılan posterli kampanya tartışma yarattı.

Ünlü fotoğrafçı Oliviero Toscani’nin "Nolita" iç giyim firması için tasarladığı posterde, 15 yıldır anoreksiya hastası Fransız aktris Isabelle Caro’nun çırılçıplak bir fotoğrafı yer alıyor. Afişte "No anoreksiya" ve "No-lita" yazıyor.

BENOTTON firmasının büyük tartışma çıkaran kampanyalarının fotoğrafçısı Oliviero Toscani’nin son çalışması, dikkatleri yeniden "0 beden" tartışmalarının odağındaki moda sektörüne çekti. Modacılar, kampanyanın aşırı zayıflama hastalığı anoreksiyaya karşı "Çok etkili bir çalışma" olduğunu söylerken sağlık uzmanları, yeni bir aşırı zayıflama akımını tetiklemesinden korktuklarını dile getirdiler.

Afişte Oliviero Toscani tarafından görüntülenen anoreksiya hastası Fransız aktrist Isabelle Caro’nun çırılçıplak çarpıcı bir fotoğrafı yer alıyor. 27 yaşındaki aktrist Isabelle Caro, 15 yıldır anoreksiya hastası. Afişte Caro’nun insanı irkilten görüntüsünün üzerinde "No Anorexia" sloganıyla birlikte, genç kızları kendine hedef kitle almış olan "Nolita" iç giyim firmasının adı yer alıyor.

Hastalık nedeniyle 31 kilo kalan Isabelle Caro, "Uzun zamandır kendimi sakladım, ancak şimdi her şeye rağmen korkusuzca vücudumu göstermeye karar verdim" dedi. Caro, Vanity Fair dergisinin İtalyanca baskısına yaptığı açıklamada, geçirdiği kötü çocukluk dönemi yüzünden anoreksiyanın pençesine düştüğünü, kendi durumundan tamamen moda endüstrisini sorumlu tutmanın doğru olmadığını söyledi. Modacılar kampanyayı çok etkili buluyorlar ve dönüm noktası olarak niteliyorlar. Ancak sağlık yetkilileri kampanyadan çok rahatsız oldular. Bu fotoğrafları gören genç kızların "en zayıf" olmak için yarış içine gireceklerinden ve kampanyanın düşünülenin aksine ters yönde bir akımı tetikleyeceğinden korkuyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!