Ankara’ya göre işbirliği nasıl olmalı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya göre işbirliği  nasıl olmalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 01:40

 “Şu an itibarıyla durumda herhangi bir değişiklik yok, angajman kuralları devam ediyor” diyen Türk güvenlik kaynaklarına göre, sınır hattında IŞİD ile daha etkin mücadele edebilmek için Türk savaş uçaklarının yeniden hava operasyonlarına başlaması şart.  

Haberin Devamı

 

Türk güvenlik yetkilileri, Suriye sınır hattında sürekli hareket halinde olan ve Türkiye için ciddi tehdit haline gelen IŞİD ile etkin mücadele için Türk Hava Kuvvetleri unsurlarının Suriye içinde harekât yapmalarının şart olduğu görüşünde.  

 

Hava unsurları devreye giremediği için toplanan istihbaratın IŞİD mevzilerinin imha edilmesinde istenilen düzeyde değerlendirilemediği belirtiliyor. Birçok kritik IŞİD hedefinin Fırtına obüslerinin menzili dışında kaldığı ifade ediliyor.  

 

Güvenlik kaynaklarına göre, Rusya ile istihbarat paylaşımı yapılabilmesi, Rus savaş uçaklarınca 24 Kasım ve öncesinde sıkça yapılan hava sahası ihlallerinin önlenebilmesi, Türk savaş uçaklarının da Suriye içinde IŞİD hedeflerine yönelik hava harekâtı yapabilmeleri için iki ülke askeri makamlarının en kısa süre içinde bir araya gelmeleri gerekiyor.   

 

Haberin Devamı

Askeri yetkililerin buluşmasında, yürütülecek operasyonların çerçeve ve modelitelerinin belirlenmesi, Suriye’deki Rus savaş uçaklarının Türkiye Hava Sahası’na ne kadar yaklaşabilecekleri ve acil durum halinde nasıl müdahale edilebileceğine dair iki ülke arasında ortak bir askeri koordinasyon merkezi kurulması ile iki ülke Genelkurmay karargahları arasında acil durumlar için doğrudan bir hat oluşturulmasının da seçenekler arasında bulunabileceği belirtiliyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!