Ankara tepki gösterdi Atina inkâr etti

Güncelleme Tarihi:

Ankara tepki gösterdi Atina inkâr etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 07:00

Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Hristodulos Lazaris’in, önceki gece Türk Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması Atina’da tepkiyle karşılandı. Yunanistan başkentindeki Türk Büyükelçiliği yakınlarında, terör örgütü PKK sempatizanlarının düzenlediği gösteriyle ilgili Ankara’nın adımının ardından Atina, yaşananları inkâr etti.

Haberin Devamı

Skai televizyonuna konuşan hükümet sözcüsü Yanis İkonomu, “Tümüyle var olmayan, asılsız iddialar söz konusu. Yunanistan’ın bu iddialar ile hiçbir ilgisi yok. Türkiye, Yunanistan ile ilgili derin bir çıkmaza girdi” dedi.

12 MİL ISRARINA DEVAM

Yunan Dışişleri kaynakları ise “Türkiye’nin suçlamalarını, dayanaksız ve gerçek dışı oldukları için tümüyle reddediyoruz. Yunanistan, terörle mücadelede AB’nin kararlarını uyguluyor” görüşünü aktardı. Bu arada haftalık “Parapolitika” gazetesine bir demeç veren Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, “Yunanistan’ın, karasularını istediği zaman ve herhangi bir bölgede 12 mile genişletme hakkı vardır. Yunan egemenliğindeki diğer bölgelerde de aynı şeyi yapma hakkımızı saklı tutuyoruz” dedi. 

‘O SENARYOLAR YİNE MASADA’

Haberin Devamı

Yunan Ta Nea gazetesi, Genelkurmay Başkanlığı’nın, 2020 yazında Doğu Akdeniz’deki ‘Oruç Reis’ krizi sırasında hazırlanan askeri plan ve senaryoları gözden geçirdiğini ve bugüne adapte ettiğini yazdı. Türkiye’nin bir sismik araştırma gemisini Girit Adası’nın güneyine veya Türkiye-Libya anlaşması çerçevesinde Doğu Akdeniz’e göndermesi halinde, Yunan silahlı kuvvetlerin nasıl tepki vereceğine dair senaryo da bunlar arasında yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!