Ankara ile füze konuşmuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Ankara ile füze konuşmuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2008 00:00

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Rood, ülkesinin Avrupa’da oluşturmak istediği füze savunma sistemi konusunda Ankara ile görüşmeler yapmadıklarını söyledi.

John Rood, Yabancı Basın Merkezi’nde, konuyla ilgili bir soruya cevap verirken, "Füze savunma sistemiyle ilgili olarak geçmişte Ankara ile temasta bulunuldu. Ancak, halen bu konuda bir görüşme yok ve bunun için bir plan da yok" dedi. Rood, zamanla bu konuda değişmeler olabileceğini de belirtti. Rood, füze savunma sistemi konuşlanması için Çek Cumhuriyeti ile anlaşmayı neredeyse bitirmek üzere olduklarını ve Polonya ile de ilerleme sağladıklarını kaydetti.

Pentagon sözcüsü Geoff Morell ise, ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in Ankara ziyareti sırasında konunun gündeme geldiğini söylemiş, "O kadar büyük bir mesele değildi" demişti. John Rood, İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerin yarattığı tehdidi "kaygı verici" bulduklarını da söyledi. Türk basınındaki bazı haberlerde, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin Ankara’ya yapacağı ziyaretin de "füze amaçlı" olduğu iddia edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!