Amerikan sahalarında bir Türk hakem

Güncelleme Tarihi:

Amerikan sahalarında bir Türk hakem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 00:00

ABD’nin ilk kadın Türk futbol hakemi Fatma Akkurt sahalarda fırtına gibi esiyor. Futbolcuların ’Harika Hakem’ olarak adlandırdığı Akkurt, kadın futbol takımlarının yanı sıra erkek futbol takımlarının da maçlarını yönetiyor.

Türkiye’de son 2 yılı FIFA kokartlı olmak üzere 8 yıl hakemlik yapan Fatma Akkurt, görevini 4 yıldır ABD’de sürdürüyor. Yönettiği maçlarda oyuncuların yanı sıra taraftarların da şaşırdığını belirten Akkurt, "Eğer ilk 10 dakika iyi karar veriyorsam ve maçtaki pozisyonları kaçırmıyorsam ne kadar şaşırsalar da, onlar için erkek hakemden farkım kalmıyor" diyor. Akkurt, çoğu zaman futbolculardan övgü aldığını ve ’Maçın orta hakemi sizseniz ne mutlu bize’ gibi motive edici sözler duyduğunu da ifade ediyor.

Son olarak ABD’deki Türk futbol takımları arasında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında New Jersey’de düzenlenen turnuvadaki maçlarda hakemlik yapan Fatma Akkurt, hakemlik mesleğine bir arkadaşının desteği üzerine başlamış. Aynı zamanda Türkiye’de disk atma dalında milli sporcu olan Akkurt, Marmara Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksek-okulu’nu bitirdikten sonra, aynı yerde 1997 yılında yüksek lisans yaptı. Doktora için ABD’ye giden Akkurt, 2000 yılından bu yana FIFA hakemi olarak görev yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!