Amerikan rüyası böyle kül oldu

Güncelleme Tarihi:

Amerikan rüyası böyle kül oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2008 00:00

Los Angeles yakınlarında çıkan yangınlar, şu ana kadar yüzlerce evi kül etti. Yanan milyon dolarlık evlerin ciddi bir bölümü de, Hollywood ünlülerine ait.

Haberin Devamı

YÜZLERCE EVİ ALEVLER YUTTU

Son olarak ’Geleceğe Dönüş’ filminin dáhi doktoru Christopher Lloyd’un 11 milyon dolarlık evini yutan yangınlar nedeniyle 20 binden fazla insan da bölgeden tahliye edildi.

AMERİKA Birleşik Devletleri’nde, Los Angeles kentinin kuzeybatısındaki Chatsworth’de 4 gün önce başlayan ve yüzlerce evin yanmasına, binlerce kişinin tahliye olmasına neden olan California yangınları, Montecito’da evleri bulunan ünlüleri de etkiledi. ’Geleceğe Dönüş’ filminde zaman makinesini icat eden ’Doktor Brown’ı oynayan Christopher Lloyd, 11 milyon dolarlık evini kaybetti. Rob Lowe, mahsur kalan komşularının yardımına koştu. Oprah Winfrey, villasının yangından zarar görmediğini açıkladı.

Daha kötüsü olabilir

Los Angeles’in kuzey banliyösü Sylmar’ı saran alevleri söndürmeye çalışan itfaiye yetkilisi, "Daha da kötüsüne hazır olmalıyız. Kaç evin yandığını tam olarak bilmiyoruz. 600 civarında olmalı" dedi. Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, Los Angeles’te olağanüstü hal ilan etti ve alevlerle mücadele amacıyla bölgeye takviye kuvvet gönderileceğini bildirdi. Yangın nedeniyle 20 binden fazla insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bir kişi de ağır yaralandı.Yaklaşık 7 bin hektar alanı küle çeviren alevler, Simi Valley ’in kuzeyinden Thousand Oaks bölgesinin batısına uzanan araziyi de etkisine aldı. Havanın nemsiz olması nedeniyle kontrol altına alınamadığı belirtilen yangında, alevlerin sardığı bir çiftlikte de yaklaşık 90 bin tavuk telef oldu. Başta atlar olmak üzere birçok hayvan koruma altına alındı. Şu ana kadar sadece yüzde 5 ’lik kısmı kontrol altına alınan yangını söndürebilmek için 3 binden fazla itfaiyeci helikopterlerle gün boyunca okyanustan su taşıyor. İtfaiyeciler 2 binden fazla binayı alevlerden kurtarmayı başarırken, yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!