Amerika yedizlere bayıldı

Güncelleme Tarihi:

Amerika yedizlere bayıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Amerikalı yedizlerin 16 yıllık elma suyu, yedi yıllık kablolu TV aboneliği, ömürboyu yetecek kadar çocukbezi ve üniversite eğitimi garanti altına alınmış durumda. Üç gündür bütün Amerika'yı meşgul eden Iowa'lı yedizlere ülkenin dört bir yanından hediyeler yağıyor.

40 kadar uzman doktor nezaretinde sezaryenle dünyaya gelen dördü erkek üçü kız bebekler henüz hayati tehlikeyi atlatmış değil. Ancak buna rağmen firmalar Bobbi ve Kenny McCaughey çiftini hediyeye boğmak için yarışıyor. Yediz bebeklerinin iki yaşındaki ablası Mikayla da unutulmuyor. Ona da hediye yağıyor.

Mutlu anne baba bu ilgiden son derece memnun; çünkü, ABD Tarım Bakanlığı'nın standart ölçülerine göre yedizlerin, rüştünü ispat edene kadar, 18 yıllık bakımı için toplam 761 bin dolar yani tam... 144 milyar TL gerekiyor!

Bu arada Başkan Bill Clinton da yedizlerin 29 yaşındaki annesi Bobbi McCaughey ve baba Kenny'yi telefonla arayarak tebrik etti ve bütün aileyi Beyaz Saray'a çağırdı. Clinton, Bobbi McCaughey'e, ‘Güçlü bir kadınsınız. Beyaz Saray’da hepimiz şaşkın haldeyiz ve size hayranız. Sizin için büyük bir macera olacak' dedi.

Yedizlerin dünyaya geldiği kasaba da tarihinin belki de heyecanlı günlerini yaşıyor. Bebeklerin dünyaya gelmesinden hemen sonra kentin girişindeki tabelada nüfus hanesinde 3400 rakamı silinip yerine 3407 yazıldı. Hamileliği döneminde Bobbi McCaughey'in evini bile silip süpüren, çamaşırlarını yıkayıp, iki yaşındaki Mikayla'ya bakan komşuları da, yedizler için seferber olmuş durumda.

NELER VAR NELER

‘Mutlu’ ama biraz da ‘şaşkın’ McCaughey ailesine verilen hediyeler çeşit çeşit:

15 kişilik bir Chevrolet minibüs

Missouri Hannibal Grand College'den yedizlere, şimdiden, üniversite bursu

Bazı inşaat firmalarından ailenin evini yenilemek için öneriler

MidAmerican enerji şirketinden ailenin bütün ısınma giderleri

Bankalardan ‘hediye’ mevduat hesapları

Yedizlere 16 yıl içebilecekleri kadar elma suyu

Yedi yıllık kablolu TV aboneliği

‘Ömürboyu yetecek kadar’ çocukbezi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!