Altın Pusula’ya Hıristiyan ayaklanması

Güncelleme Tarihi:

Altın Pusula’ya Hıristiyan ayaklanması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2007 00:00

İngiliz yazar Philip Pullman’ın ödüllü "Kuzey Işıkları" romanından beyazperdeye uyarlanan "Altın Pusula" adlı çocuk filmi, ateizm aşıladığını savunan Hıristiyan grupları ayağa kaldırdı.

ABD ve Türkiye’de cuma günü vizyona girecek olan filmi kınayan başta Katolik kilisesi ve Evanjelikler, Pullman’ın bu eserinin çocuklara tüm dinlerin şeytan olduğu karanlık, bireyci bir dünyayı öğreteceğini iddia ediyorlar.

İBLİSLERLE MÜCADELE

Yazar Philip Pullman’ın ödüllü üçlemesi "His Dark Materials"in ilk bölümü olarak çekilen "Altın Pusula"da başrolde Nicole Kidman, Daniel Craig ve "Lyra" karekterindeki başrolü 12 yaşındaki Dakota Blue Richards oynuyor. Lyra’nın iyi ve kötü arasındaki savaşında kutuplardan evrenin en uçlarına kadar kapana kısıldığı filmde her karakterin konuşan hayvan şeklinde kendi iblisi var.

Fantastik filmi ateist olarak niteleyen Hıristiyan gruplar "Altın Pusula"nın çocukları Tanrı sevgisinden uzaklaştıracağı görüşünde. Filmdeki eski bir rahibe rolündeki bir karakterin "Hristiyanlık çok güçlü ve inandırıcı bir yalandır. Hepsi bu!" sözü örnek gösteriliyor.

ABD’de son yıllarda en çok satan kitaplar arasında yer alan ateizm ile ilgili kitaplardan sonra Hollywood’un da ateizmi işlemeye başlamasının süpriz olmadığı da vurgulanıyor.

Bilgi notu

"Altın Pusula"nın uyarlandığı "Kuzey Işıkları" (The Northern Lights), 1995 yılında Philip Pullman’a çocuk romanları dalında Carnegie Madalyası kazandırmıştı. Agnostik (bilinmezci) bir dindar görüşe sahip olduğu bilinen yazar Pullman’ın kitaplarında kötülüğü "Magisterium" adlı kilise temsil ediyor. Bu kilise yetim çocukları İngiltere’den kaçırarak kuzey kutbunun buzulları arasında korkunç deneylerde kullanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!