Almanya'daki Türkler Sarrazin'in görevden alınmasını istiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyadaki Türkler Sarrazinin görevden alınmasını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2010 00:00

Almanya Türk Toplumu Derneği Genel Başkanı Kenan Kolat, Başbakan Angela Merkel’e ülkedeki Müslümanlarla ilgili ağır yorumlardan bulunan Merkez Bankası Başkanı Thilo Sarrazin’in görevinden alınması çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

SAFKAN ALMAN DEĞİLİM

 

Kolat, Müslümanların Alman toplumunu zayıflattığı yönünde ifadeleri dolayısıyla Sarrazin’in Merkez Bankası Yönetim Kurulu’ndan çıkarılması gerektiğini savundu.

 

Alman Frankfurter Rundschau gazetesine konuşan Kolat, “Hükümete Thilo Sarrazin’in Merkez Bankası Yönetim Kurulu’ndan alınması için gereken adımları atması çağrısı yapıyorum” dedi.

 

Sarrazin geçtiğimiz günlerde yayımlanan “Almanya kendini yok ediyor” kitabıyla dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Almanya’nın Müslüman toplumunun üyelerinin, Alman toplumuna ciddi bir tehdit olduğunu belirten Sarrazin, Haziran ayında da Türklerin ve Arapların Almanya’yı “daha aptal” yaptığı yönündeki sözleriyle dikkat çekmişti.

 

Haberin Devamı

"ENTELEKTÜEL IRKÇILIK"

Kolat, Sarrazin’in kitabıyla sınırı aştığını belirterek, “Bu yeni entelektüel ırkçılığın zirvesidir ve Almanya’nın yurtdışındaki itibarını lekelemektedir” dedi.

 

Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, Çarşamba günü Sarrazin’in kitabındaki ifadeleri birçok insanın “kırıcı ve tahkir edici” bulabileceğinin altını çizerek Başbakan’ın kaygılı olduğunu belirtti. Sarrazin’in partisi SPD’nin üyeleri ve Merkez Bankası yetkilileri de Sarrazin’in ifadelerinin kendi görüşü olduğunu ifade etti.

 

Yeşiller ve Sol Parti ise Sarrazin’in banka yönetim kurulundaki görevinden alınmasını istedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!