Almanya'da yargılanan Türk susma hakkını kullanacak

Güncelleme Tarihi:

Almanyada yargılanan Türk susma hakkını kullanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 13:45

Berlin Türk Cemaati (TGB) ve Berlin-Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliği (TDU), Brandenburg eyaletinin Lindow kentinde aşırı sağcılar tarafından Türkiyemspor'un B futbol takımı gençlerine yapılan saldırıyı kınadılar.

TGB Başkanı Bekir Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, aşırı sağcı gençlerin Lindow kentinde Berlin Türkiyemspor'un B takımı gençlerine karşı yaptıkları saldırıyı dehşet içinde öğrendiklerini, TGB'nin her türlü şiddeti kınadığını ifade etti.

Yılmaz, tüm sorumlulara Berlin ve Almanya'daki barış ortamının bozulmaması için yasal, siyasi ve sosyal açıdan gerekli önlemleri almaları çağrısında bulundu.
TDU Genel Sekreteri Ömer Başkan da yaptığı açıklamada, Türkiyemspor gençlerine yapılan saldırıyı şaşkınlık içinde karşıladıklarını ve olayı kınadıklarını belirtti.
Başkan, olaydan sonra Lindow Belediye Başkanı Wolfgang Schwericke'nin olayı masumlaştırmasını da üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti.

Berlin ve Brandenburg eyaletlerinde aşırı sağcıların işledikleri suçların bu yılın ilk 6 ayında 1382 adet olmasının TDU üyelerinin güvenini sarstığını belirten Başkan, bu sayıların, alınan önlemlerin yeterli olmadığını gösterdiğini, yabancı düşmanlığını durdurmak için seçim döneminde güzel sözler yerini somut önlemler alınması gerektiğini kaydetti.

Göçmen iş adamlarının bu bölgeler için ne kadar katma değer sağladıklarının herkes tarafından bilindiğini, ancak bu olaylardan dolayı TDU'nun yaklaşık 300 üyesinin bölgeye yatırım yapmaları konusunda ikna edilmelerinin zor olduğunu ifade eden Başkan, işletmeleri, kendi seçtikleri yerlerde hiç bir endişe duymadan kurmak istediklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!