Almanya'da virüs paniği

Güncelleme Tarihi:

Almanyada virüs paniği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin Las Vegas kentinde yakalanan ve New York Metrosu'na öldürücü virüs antraks atarak terör eylemi planlandıkları öne sürülen Larry Wayne Harris ile William Leavitt'in verdikleri ifadede, Almanya'nın Frankfurt kentinde de virüs ürettikleri bir laboratuvarları olduğunu söylemeleri Almanya'da endişe yarattı.

Tutuklanan iki Amerikalıdan mikrobiyolog Larry Wayne Harris'in, Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından da bilinen ve Alman Neo Nazilerle ilişkisi olan ‘‘Saf Irk’’ (Arische Nation) adlı bir örgütün öne gelenlerinden biri olduğu ortaya çıktı. Harris, çalıştığı bir firma üzerinden öldürücü virüs ısmarladığı gerekçesiyle 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mormon Tarikatı'na mensup Leavitt'in ise Las Vegas'ın kuzeyinde bir biyoloji laboratuarına sahip olduğu bildirildi.

Gelişmeler üzerine, Federal Kriminal Dairesi ile Hessen Eyalet Kriminal Dairesi ile ve eyalet polis teşkilatı alarma geçirildi. Hessen Eyalet Kriminal Dairesinin, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI ile temasa geçerek ayrıntılı bilgi almaya çalıştığı öğrenildi.

Öldürücü virüsleri etkisiz hale getirecek yönteme sahip olduğunu öne süren bir işadamının ihbarı üzerine, iki Amerikalı Las Vegas'ta bir Mercedes otomobilden inerken yakalanmıştı. Arabanın bagajında, içinde virüs olduğu tahmin edilen 40 cam tüpten birisinin de kırılması üzerine, özel ekipler arabayı Nellis'deki Fort Detrick ABD Hava Kuvvetleri Üssü'ne ait biyolojik araştırma enstitüsüne götürmüştü.

ABD Adalet Bakanı Janet Reno, olaydan Başkan Bill Clinton'un haberdar edildiğini açıklarken, otomobilde bulunan tüplerdeki virüslerin öldürücü antraks zehiri içeren virüsler olduğu sanılıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!