Almanya'da 'beyaz esaret'

Güncelleme Tarihi:

Almanyada beyaz esaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2010 12:06

Almanya’nın birçok eyaletinde devam eden yoğun kar yağışı günlük hayatı ve ulaşımı olumsuz etkiledi. İptal edilen uçuşlar yüzünden yolcular havaalanlarında sabahlarken, otobanda mahsur kalanlara yiyecek ulaştırılmaya çalışıldı. Yağış özellikle Saarland, Rheinland Pfalz, Bavyera, Thüringen ve Saksonya eyaletlerinde etkili oldu. Aralıksız yazan kar nedeniyle karayolları, demiryolları ve hava alanlarında ulaşım zaman zaman durdu.

Haberin Devamı

ALMANYA KARA TESLİM / FOTO GALERİ

POLONYA'DA SOĞUKTAN ÖLENLERİN SAYISI 70'E ÇIKTI

Frankfurt'daki Uluslar arası Fraport havalimanı işletmesi sözcüsü Gunnar Schneunemann, sadece dün 85 uçuşun iptal edildiğini, bugün de yeni iptal ve gecikmelerin görülmesinin beklendiğini açıkladı. Sözcü, uçakların karla kaplı pistlerde kontrolünün zor olduğu ve görüş uzaklığının büyük oranda düştüğünü vurguladı. Almanya’da 4 saat kapalı kalan Almanya'nın en büyük havaalanı Fraport’ta uçuşları iptal edilen ya da gecikmeler yaşayan 2 bin kadar yolcu geceyi terminalde geçirdi. Berlin’in Tegel ve Schönefeld havaalanlarında da aralarında Paris, Moskova ve Münih’in de bulunduğu 60’dan fazla uçuş iptal edildi.

Almanya’da demiryolu ulaşımı da olumsuz hava koşullarından etkilendi. Deutche Bahn, Berlin-Münih seferini yapan iki hızlı tren seferinin farklı güzergahlara yönlendirildiğini bildirdi. Normal güzergah üzerinde bulunan ağaçların yoğun kar yağışının ağırlığı ile demiryoluna eğilmeleri üzerine bu güzergahta ağaç kesme çalışmaları yapıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Thüringen ve Sachsen eyaletlerinde elverişsiz hava koşulları yüzünden genel tren iptalleri ve gecikmeler görüldü, Rheinland Pfalz eyaletlerinde de düzenli otobüs seferleri yapılamadı.

Yetkililer tarafından Sachsen, Bavyera ve Thüringen eyaletleri ardından Rheinland Pfalz ve Saarland bölgesinde ulaşım olumsuz etkilendi.

Polis yetkilileri, bazı otobanlarda mahsur kalan ağır vasıtaların yolu kapattığını diğer araçlarında geçişini engellediğini bildirdi. Hessen ve Thüringen eyaletinde yardım görevlileri gece boyunca araçlarında mahsur kalanlara yiyecek ve içecek temin etmeye çalıştı. Bu arada Bavyera'da yol temizleme hizmete veren araçlarda çalışamadı. Buzlanma yüzünden birçok trafik kazası oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!