‘Almanya, Türkiye’deki darbe girişimini şimdi daha iyi anlıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Almanya, Türkiye’deki darbe girişimini şimdi daha iyi anlıyor’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 12:11

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, 2 Haziran’da çağrıldığı Ankara’dan dört ay aradan sonra görevinin başına Berlin’e döndü. Karslıoğlu’nun Berlin’e dönmesiyle dört aydır maslahatgüzar seviyesinde sürdürülen Türk Alman diplomatik ilişkileri yeniden büyükelçilik seviyesine çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA Federal Meclisi’nin, Osmanlı devletinde yaşanan 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanıdığı 2 Haziran günü, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’da ilk uçakla Ankara’ya dönmüştü. Büyükelçi tam dört ay, dört gün sonra görevinin başına döndü. Böylece Türkiye’nin, Federal Meclis kararı sonrası Almanya ile dört aydır maslahatgüzar seviyesinde sürdürdüğü diplomatik ilişkilerini yeniden büyükelçi seviyesine çekti. Karslıoğlu, daha önce açıklanan büyükelçiler kararnamesiyle merkeze alındığından Berlin’de kısa bir süre görev yapacak. Yeni Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ın görevlendirme kararnamesi çıkana kadar Karslıoğlu Berlin’de kalacak.

29 EKİM’İ KUTLAYACAĞIZ

Berlin’e dönen Büyükelçi Karslıoğlu ve eşi Gamze Karslıoğlu’nu Tegel Havaalanı’nda Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer, Berlin Başkonsolosu Başar Şen ve eşi Brigit Şen karşıladı. Karslıoğlu kendisini çiçekle karşılayan Gezer ve Şen’e sarılarak selamlaştı. Karslıoğlu, “Ankara dört ay önce beni çağırdı. Şimdi yeniden görevimin başındayım. Sanırım 40-45 gün kaldıktan sonra görevimi devredeceğim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Berlin’de kutlayacağız” dedi. Türkiye-Almanya ilişkileriyle ilgili ise Büyükelçi Karslıoğlu şu değerlendirmeyi yaptı:
“Alman milletvekilleri Ankara’yı ve İncirlik’i ziyaret ettiler. Meclisi gezdiler. Bombalanan yerleri gördüler. Kendi gözleriyle Türkiye’de yaşananları gördüler. Almanya Türkiye’deki darbe girişimini şimdi daha iyi anlıyor. Mülteci krizini kendileri de yaşadı. Türkiye’nin önemini de anladılar. Türkiye ile Almanya ilişkileri reel politikalar ve dünya gerçeği üzerine kurulu. İtham etmekle değil, anlayarak ve görerek ilişkiler yürümeli.”

Haberin Devamı

GAZİLİK ÜNVANI VERİLDİ

Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında darbecilere karşı koymak için halkla beraber sokağa çıkmıştı. Bu sırada uçaklarda açılan ateş sonucu yaralanmıştı. Kalçasından yaralanan ve hastanede tedavi olan Karslıoğlu resmen gazilik unvanı aldı. Karslıoğlu’na gazilik unvanı resmi yazı ve belgeyle verildi. Karslıoğlu, “Buraya gelmeden önce İçişleri Bakanlığı gazilik belgesini bana teslim etti. Resmen gazi oldum. Biz halkımızla birlikte demokrasi için darbeye karşı durduk. Unvanlar önemli değil tabi. Önemli olan ülkenin selameti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!