Almanya Türk Toplumu başkanla ters düştü

Güncelleme Tarihi:

Almanya Türk Toplumu başkanla ters düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 19:05

Almanya Türk Toplumu Başkanı Sofuoğlu, Türkiye’de idam cezasının yeniden getirilmesi için olası bir referanduma Almanya’nın izin vermesini istedi. Ancak Türk Toplumu adına yapılan açıklamada, Almanya’da olası idam referandumuna kesinlikle karşı oldukları bildirildi.

Haberin Devamı

ALMANYA Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu, Heilbronner Stimme Gazetesi’nde yayımlanan demecinde, Alman hükümetinin Türkiye’de olası idam cezası için Almanya’da oy kullanılmasına izin vermeyeceği açıklamasını eleştirdi. Sofuoğlu, gazeteye, “Sadece bir soru hoşuma gitmiyor diye, böyle bir referandum Almanya’da yasaklanamaz” dedi. Kişi olarak idam cezasına karşı olduğunu söyleyen Sofuoğlu, ancak oylamanın hukuksal olarak yasaklanamayacağını belirtti. Sofuoğlu bu açıklamasıyla, Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert’in idam cezası referandumuna izin vermeyecekleri sözlerine tepki gösterdi.

‘KESİNLİKLE KARŞIYIZ’

Ancak Almanya Türk Toplumu, bir açıklama yaparak, Başkanı Sofuoğlu’nun sözlerini düzeltti. Açıklamada, “Almanya Türk Toplumu olarak Türkiye’de hem idam cezasının getirilmesine hem de Almanya’da olası bir referanduma kesinlikle karşıyız” denildi. Almanya’nın böyle bir oylamayı yasaklanması için tüm hukuk yollarını ve imkanlarını kullanması istenen açıklamada, “İnsan hakları pazarlık konusu yapılamaz. Biz bu konuda Alman hükümetinin tavrını destekliyoruz” sözlerine yer verildi.
Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, bu tavır değişikliğini sevindirici bulduğunu ve iyi bir işbirliğine devam edeceklerini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!